Säkerhetskopiera och återställa innehåll

Generellt bör du inte spara foton, videoklipp och annat personligt innehåll enbart i telefonens internminne. Om enheten tappas bort, blir stulen eller går sönder kan det vara omöjligt att få tillbaka innehållet på internminnet. Vi rekommenderar att du använder programvaran Xperia Companion för att säkerhetskopiera innehållet i enheten på en extern enhet. Den här metoden rekommenderas särskilt om du uppdaterar programvaran i telefonen till en nyare version av Android.

Vi rekommenderar att du kör programmet innan du återställer fabriksinställningarna. Med det här programmet kan du säkerhetskopiera data till ett onlinekonto, ett SD-kort eller till ett externt USB-minne som du har anslutit till enheten med en USB-värdadapter.

Du kan säkerhetskopiera data till en Google-server med Googles säkerhetskopierings- och återställningsprogram.

Säkerhetskopiera data till en dator

Använd Xperia Companion för att säkerhetskopiera data från din enhet till en PC- eller Apple Mac®-dator. Med det här programmet kan du säkerhetskopiera följande datatyper:
    • Samtalsloggar
    • SMS
    • Kalender
    • Inställningar
    • Mediefiler som musik och videor
    • Foton och bilder

Säkerhetskopiera data till en dator

1. Anslut enheten till datorn med en USB-kabel.
    2. Dator: Starta programmet Xperia Companion om det inte startas automatiskt. Efter några ögonblick detekterar datorn enheten.
    3. Klicka på Säkerhetskopiering på Xperia Companions huvudskärm.
    4. Följ anvisningarna på skärmen för att säkerhetskopiera data från enheten.

Återställa data med hjälp av en dator

1. Lås upp skärmen på din enhet och anslut enheten till datorn med en USB Type-C-kabel.
    2. Starta programmet Xperia Companion på datorn om det inte startas automatiskt. Efter en stund upptäcker datorn enheten. Se till att välja TILLÅT på enheten så att du kommer åt data på enheten.
    3. Klicka på Återställ på huvudskärmen för Xperia Companion.
    4. Välj en säkerhetskopia bland säkerhetskopiorna, klicka sedan på Nästa och följ instruktionerna på skärmen för att återställa data till din enhet.

Om du inte har Xperia Companion installerat ombeds du att installera det när du ansluter enheten till datorn.

Säkerhetskopiera data med Googles säkerhetskopierings- och återställningsprogram

Du kan säkerhetskopiera data till en Google-server med Googles säkerhetskopierings- och återställningsprogram. Du kan också aktivera den automatiska återställningsfunktionen om du vill återställa programdata och programinställningar när du installerar om ett program.

Med det här programmet kan du säkerhetskopiera följande datatyper:

• Appar
    • Bokmärken
    • ‎Wi-Fi -nätverk
    • Andra inställningar

Säkerhetskopiera data till ett Google-konto

1. Tryck på Inställningar > System > Säkerhetskopiering.
    2. Under Säkerhetskopiera till Google Drive trycker du på Konto och väljer ett konto du vill säkerhetskopiera filerna till.

Aktivera eller inaktivera automatisk återställning när du installerar om ett program

1. Tryck på Inställningar > System > Säkerhetskopiering.
    2. Aktivera eller inaktivera automatisk återställning genom att trycka på skjutreglaget Säkerhetskopiera till Google Drive.