Min enhet hänger sig eller appar avslutas plötsligt

• Appar som du har hämtat kan få enheten att fungera på ett oväntat sätt eller påverka enhetens prestanda. Använd säkert läge för att kontrollera om problemet beror på en hämtad app. I säkert läge startar enheten med enbart den programvara och de appar som redan var installerade när du köpte enheten. Om enheten fungerar bättre i säkert läge är det sannolikt att en eller flera av de appar som du hämtat efter köpet försämrar enhetens prestanda. Du kan avsluta säkert läge och starta om enheten för att avinstallera de appar som du tror orsakar problemet. Om problemet är nytt och du är osäker på vilken app som orsakar problemet, kan du börja med att avinstallera den senast hämtade appen.

Aktivera Säkert läge

1. Håll ned strömknappen när enheten är påslagen.
      2. I dialogrutan som visas håller du ned Stäng av tills enheten börjas stängas av.
      3. Vänta tills enheten startar om i Säkert läge .

Starta om enheten när du vill avsluta säkert läge.

Endast hämtade program kan avinstalleras helt.

1. Tryck på och håll kvar programikonen tills enheten vibrerar.
      2. Tryck på > OK i menyn som öppnas.
    • Uppdatera enheten för att säkerställa att du har bästa prestanda och de senaste förbättringarna. Läs mer om hur du uppdaterar och hittar den senaste programvaruversionen.
    • Gör en fabriksåterställning. Det här är ibland den bästa lösningen om enheten slutar att fungera korrekt, men observera att det raderar allt personligt innehåll på enhetens internminne. Se till att säkerhetskopiera de data som du vill behålla.

Säkerhetskopiera data med hjälp av en dator

1. Kontrollera att Xperia™ Companion är installerat på din PC eller Mac®.
      2. Anslut enheten till datorn med en USB Type-C™-kabel.
      3. Dator: Starta Xperia™ Companion om det inte startas automatiskt. Efter en stund upptäcker datorn enheten.
      4. Kontrollera att Xperia™-enhetens USB-anslutningsläge är inställt på Överföra filer .
      5. Välj Säkerhetskopiering på startskärmen för Xperia™ Companion och följ anvisningarna på skärmen.

Avbryt inte en fabriksåterställning eftersom det kan skada enheten permanent.

1. Säkerhetskopiera eventuella viktiga data som finns sparade i enhetens internminne på ett minneskort eller annat minne utanför enheten. Om du har krypterade filer på ett SD-kort bör du även avlägsna krypteringen för att säkerställa att de fortfarande är åtkomliga efter återställningen.
      2. Tryck på Inställningar > System > Återställ .
      3. Tryck på Återställ standardinst. > Återställ telefonen .
      4. Om det behövs ritar du det grafiska lösenordet eller anger lösenordet eller PIN-koden för skärmupplåsning.
      5. Bekräfta genom att trycka på Radera allt .

Enheten återställs inte till en tidigare programvaruversion av Android när du gör en fabriksåterställning.