TalkBack

TalkBack är en skärmläsare för användare med nedsatt syn. TalkBack använder talat språk för att beskriva händelser och åtgärder som utförs på Android-enheten. TalkBack beskriver användargränssnittet och läser upp programfel, aviseringar och meddelanden.

Aktivera TalkBack

1. Tryck på Inställningar > Tillgänglighet > TalkBack.
  2. Tryck på reglaget och tryck sedan på OK.

OBS!

Du kan ändra tal-, feedback- och pekinställningarna för TalkBack genom att trycka på Inställningar och sedan trycka två gånger på skärmen.

Tips

TalkBack startar en instruerande presentation direkt efter att du har aktiverat funktionen. Du kan stänga presentationen genom att trycka på (Bakåt-knapp) och därefter på skärmen två gånger.

Inaktivera TalkBack

1. Tryck på Inställningar och tryck sedan var som helst på skärmen två gånger.
  2. Tryck på Tillgänglighet, som du hittar genom att bläddra igenom listan, och tryck sedan var som helst på skärmen två gånger.
  3. Tryck på TalkBack, som du hittar genom att bläddra igenom listan, och tryck sedan var som helst på skärmen två gånger.
  4. Tryck på på/av-reglaget och tryck sedan var som helst på skärmen två gånger.
  5. Tryck på OK och tryck sedan var som helst på skärmen två gånger.