Appinställningar

Vissa appar ber om behörigheter när du börjar använda dem. Du kan bevilja eller neka behörigheter individuellt för varje app, antingen från inställningsmenyn eller från dialogrutan för att bekräfta behörigheter. Vilka behörigheter som krävs beror på appens funktion och design.

Bevilja eller neka behörigheter

Du kan välja att bevilja eller neka behörigheter när dialogrutan visas. Om du har använt en annan Android-version tidigare har de flesta appar redan beviljats nödvändiga behörigheter.

Tillåta en behörighet

• Tryck på TILLÅT för att tillåta en behörighet. Om du vill kan du markera kryssrutan Fråga inte igen.

Neka en behörighet

• Om du vill neka en behörighet ska du trycka på NEKA när dialogrutan visas.

Tips

Vissa appar kan fortfarande användas även om du har nekats behörigheter.

Viktiga behörigheter

Vissa behörigheter krävs för att appar ska fungera på avsett sätt. I dessa fall informerar en dialogruta dig om detta.

Konfigurera appar

1. Tryck på Inställningar > Appar och aviseringar.
    2. Välj ett konfigurationsalternativ. Välj till exempel en app som du vill konfigurera.

Tillåta viktiga behörigheter

1. Tryck på Inställningar > Appar och aviseringar > Avancerat > Appbehörigheter.
    2. Välj ett alternativ och tryck sedan på relevant reglage för att justera behörigheterna.

Tillåta eller neka automatiska appuppdateringar

Om funktionen för automatisk uppdatering är aktiverad uppdateras dina appar utan att du tillfrågas. Det kan medföra att du inte märker att stora mängder data hämtas. För att undvika potentiellt höga kostnader för dataöverföring kan du inaktivera automatiska uppdateringar eller endast aktivera dem för hämtning via Wi-Fi-anslutning. Funktionen för automatisk uppdatering måste inaktiveras i appen Play Store för att undvika automatisk uppdatering av appar.

Aktivera eller inaktivera automatiska uppdateringar för alla appar i Play Store

1. Tryck på (Ikon för Play Store).
    2. Tryck på (Ikon för alternativ) och därefter på Inställningar > Uppdatera appar automatiskt.
    3. Välj önskat alternativ.

Länka appar

Enheten kan bestämma en standardapp för att hantera en viss Internetlänk. Det innebär att om länkinställningen är gjord behöver du inte välja app varje gång du öppnar en länk. Du kan ändra standardappen när du vill.

Hantera applänkar från inställningsmenyn

1. Tryck på Inställningar > Appar och aviseringar.
    2. Tryck på Avancerat > Standardappar > Öppna länkar.
    3. Välj en app och justera inställningarna efter önskemål.