Skärminställningar

Du kan ändra skärmens beteende, ljusstyrka, visningsstorlek och kvalitet. Du kan till exempel välja en större teckenstorlek eller visningsstorlek så att det blir lättare att läsa på skärmen eller välja handskläge så att du kan använda skärmen med handskar på.

Om du vill ändra din bakgrund och ditt tema, se Background and themes. Om du vill ändra hur länge skärmen ska vara på innan den stängs av, se Turning the screen on or off.

Ändra en skärminställning

1. Tryck på Inställningar > Skärm.
    2. Tryck på den inställning du vill ändra.
    3. Justera den med skjutreglage, kryssrutor eller ytterligare menyer.

Ljusstyrka

Justera ljusstyrkenivån med skjutreglaget. Du kan även aktivera Anpassad ljusstyrka om du vill att ljusstyrkan ska optimeras automatiskt efter ljuset i omgivningen.

Vitbalans

Välj en förinställd inställning som du vill använda. Du kan även använda skjutreglagen för att justera vitbalansen om du väljer Anpassad . För att återgå till standardinställningen väljer du Standard .

Touch Block

Förhindra oavsiktliga användaråtgärder när enheten ligger i en ficka eller väska. Aktivera eller inaktivera genom att trycka på skjutreglaget Förhindra att åtgärder utförs av misstag när skärmen är av .

Färgomfång och kontrast

Förbättra kvaliteten på foton och videor när du tittar på dem i enheten. Du kan till exempel använda superintensivläget om du vill ha mer livfulla färger på skärmen.

När Professionellt läge valts kan inte HDR-omvandlaren användas.

Skärmrotation

Du kan ställa in att skärmen ska roteras automatiskt när enheten vänds eller att den ska förbli i stående vy.

Skärmsläckare

Konfigurera en skärmsläckare som automatiskt visar färger, foton eller bildspel när enheten står i en docka eller laddas och skärmen är inaktiv. Om det är flera användare som använder en enhet kan varje användare ha egna skärmsläckarinställningar.

Välja skärmskydd

När du använder ett skärmskydd kan du anpassa skärmen efter skärmskyddstypen.

Bildförbättring för video

Du kan använda X-Reality med HDR-omvandlare för att förbättra bildkvaliteten för videor när du tittar på dem i enheten. Med den här funktionen spelas videor inspelade i SDR-läge upp med HDR-liknande kvalitet.

Funktionen fungerar endast för vissa program.

Ändra en inställning för låsskärmen

1. Tryck på Inställningar > Skärm > Avancerat > Inställningar för låsskärm.
    2. Tryck på den inställning som du vill ändra.
    3. Använda reglage, kryssrutor eller ytterligare menyer för att göra inställningen.