Läsa och skicka meddelanden

I programmet Meddelanden visas dina meddelanden som konversationer, vilket innebär att alla meddelanden till och från en viss person grupperas tillsammans.

Antalet tecken du kan skicka i ett textmeddelande varierar beroende på operatören och språket du använder. Maximal storlek för ett MMS, vilket inkluderar storleken på eventuella tillagda mediafiler, är också operatörsberoende. Kontakta nätoperatören om du vill ha mer information.

Översikt över meddelanden

Messaging overview

1 Gå tillbaka till listan med konversationer
    2 Ring upp meddelandets avsändare
    3 Visa fler alternativ
    4 Skickade och mottagna meddelanden
    5 Skicka ett färdigt meddelande
    6 Lägg till bifogade filer

Skapa och skicka ett meddelande

1. Tryck på Messages icon.
    2. Tryck på New message icon.
    3. Ange mottagarens namn eller telefonnummer och välj sedan bland förslagen som visas. Om mottagaren inte är listad som en kontakt anger du mottagarens nummer manuellt.
    4. Om du vill skicka ett gruppmeddelande trycker du på Add recipient icon för att lägga till fler mottagare.
    5. Skriv meddelandetexten. Om du vill lägga till en bifogad fil trycker du på Add icon och väljer önskat alternativ för bifogade filer.
    6. Tryck på Send message icon för att skicka meddelandet. Om du har dubbla SIM-kort ska du trycka länge på Send message icon och sedan välja det SIM-kort som du vill använda.

Om du stänger ett meddelande innan det har skickats, sparas det som ett utkast. Konversationen taggas med ordet Utkast .

Läsa ett mottaget meddelande

1. Tryck på Messages icon.
    2. Tryck på önskad konversation.
    3. Om meddelandet ännu inte har hämtats, tryck på den.

Alla mottagna meddelanden sparas som standard i enhetens minne.

Svara på ett meddelande

1. Tryck på Messages icon.
    2. Tryck på konversationen som innehåller meddelandet.
    3. Skriv ditt svar och tryck på Send message icon. Om du har dubbla SIM-kort ska du trycka länge på Send message icon och sedan välja det SIM-kort du vill använda.

Vidarebefordra ett meddelande

1. Tryck på Messages icon.
    2. Tryck på konversationen som innehåller det aktuella meddelandet.
    3. Tryck på meddelandet och håll kvar fingret och tryck sedan på Forwarding message icon.
    4. Välj en nyligen använd kontakt från listan eller tryck på Nytt meddelande och ange mottagarens namn eller telefonnummer. Välj sedan bland förslagen som visas. Om mottagaren inte finns som en kontakt anger du mottagarens nummer manuellt.
    5. Redigera meddelandet vid behov och tryck sedan på Send message icon. Om du har dubbla SIM-kort ska du trycka länge på Send message icon och sedan välja det SIM-kort som du vill använda.

Spara en fil som ingår i ett mottaget meddelande

1. Tryck på Messages icon.
    2. Om meddelandet inte har hämtats, trycker du på den.
    3. Rör vid och håll kvar fingret på filen som du vill spara och välj sedan önskat alternativ.