Människor, selfies och ansikten med leenden

Ansikten i fokus indikeras med en färgad ram. Tryck på en ram för att välja ansikte att fokusera på.

Använd Leendeavkänning för att ta ett foto automatiskt när en person ler. Om du spelar in video tas ett foto varje gång ett leende detekteras.

People, selfies, smiling faces

Ta foton och spela in video med människor

• Tänk på kamerans orientering. Använd stående läge när du tar närbilder, så att bildramen fylls. Använd liggande läge när du tar gruppfoton eller för att få med ett föremål i bakgrunden.
  • Ställ kameran på ett stabilt underlag och använd självutlösaren Self timer icon för att undvika suddiga foton.

Fokusera på ett annat ansikte

• Innan du tar ett foto eller spelar in en video trycker du på en av ramarna för att välja ett ansikte att fokusera på.

Ta ett foto när någon ler

1. Tryck på Settings icon när du använder kameran.
  2. Tryck på Autofotografering eller Automatisk bild (video) > Leendeavkänning.
  3. Stäng inställningsmenyn. Inställningen sparas för det valda kameraläget.
  4. När ett leende detekteras tar kameran ett foto automatiskt.

Den här inställningen är inte tillgänglig när Settings icon > Videostorlek är satt till 4K .

Ta en selfie

1. Välj ett foto- eller videoläge för selfien när du använder kameran.
  2. Tryck på Switch camera icon för att aktivera den främre kameran.
  3. Tryck på Self timer icon om du vill använda självutlösaren.
  4. Tryck på kameraknappen eller slutarknappen för att ta en selfie.

Aktivera Försköningseffekt om du vill göra hudtoner något mjukare när du tar selfies.

Aktivera timern för selfies med handflatan

1. Tryck på Switch camera icon för att aktivera den främre kameran.
  2. Tryck på Settings icon.
  3. Tryck på Autofotografering > Handstyrd slutare och stäng inställningsmenyn. Inställningen sparas.
  4. Vänd handflatan med fingrarna rakt uppåt mot kameran.
  5. När handen detekteras av kameran startas timern och en selfie tas.