Ladda enheten

Enheten kan laddas med antingen en trådlös laddare eller en laddare som är ansluten med en kabel till ett vägguttag eller en dator. Du kan använda enheten medan den laddas.

Om batteriet är urladdat kan det ta upp till 30 minuter innan enheten reagerar på laddningen. Under den tiden kan skärmen vara helt svart och ingen laddningsikon visas. Det kan ta upp till 4 timmar för ett urladdat batteri att laddas fullt. Laddningshastigheten kan påverkas av omgivningstemperaturen.

Enheten har ett inbyggt, uppladdningsbart batteri som endast ska bytas ut av ett auktoriserat Sony-reparationscenter. Försök aldrig att öppna eller montera isär enheten själv. Om du öppnar enheten kan den bli skadad och då gäller inte garantin.

Trådlös laddning

Använd alltid en originalladdare från Sony och en USB Type-C -kabel för just din Xperia-modell, eftersom andra typer av laddare och kablar kan ge längre laddningstider, inte ladda alls eller till och med skada enheten.

Kontrollera att alla USB-portar och kontakter är helt torra innan du sätter i USB Type-C -kabeln. Om vatten upptäcks visas en varningsavisering på aviseringspanelen.

Trådlös laddning

Om du vill ladda enheten trådlöst kan du köpa en trådlös laddare från Sony eller tredje part.

Om du använder enheten medan den laddas kan laddningen ta längre tid eller till och med avbrytas för att skydda batteriet. Laddningen kan inaktiveras eller laddningsfunktionen påverkas genom användning av vissa program under laddning. Om till exempel kameran används under trådlös laddning kan vitt brus förekomma på bilden.

Se till att avlägsna eventuella skärm- eller telefonskydd när funktionen för trådlös laddning används.

Tänk på följande:

• Sätt inga metalldelar mellan enheten och laddaren på grund av risken för värmeskador.

• Lägg inga kreditkort på laddaren eftersom dessa kan avmagnetiseras eller gå sönder.

Om enheten placeras felaktigt på den trådlösa laddaren tar laddningen avsevärt längre tid.

Ladda enheten med en USB-kabel

Ladda enheten

1. Anslut ena änden av USB Type-C-kabeln till laddaren (eller till USB-porten på en dator).
  2. Anslut andra änden av kabeln till USB Type-C-porten på enheten. Aviseringslampan tänds när laddningen påbörjas.
  3. När enheten är fulladdad kopplar du bort kabeln från enheten genom att dra den rakt ut. Se till att du inte böjer kontakten.

Det är viktigt att en USB Type-C-kabel (medföljer) används eftersom andra typer av USB-kablar kan skada enheten.

Om batteriet är helt urladdat kan det ta några minuter innan aviseringslampan tänds och laddningsikonen visas.

Ladda enheten med en trådlös laddare

Trådlös laddning

1. Placera enheten på den trådlösa laddaren enligt laddarens anvisningar. Spolen för trådlös laddning på enhetens baksida måste vara i kontakt med laddaren för att laddningen ska fungera. Se Översikt.
  2. När laddningen börjar tänds aviseringslampan och laddningsikonen visas på skärmen.
  3. Ta bort enheten från den trådlösa laddaren när den är fulladdad.

Aviseringslampa för batteristatus

Grön Batteriet laddas och laddningsnivån är högre än 90 %
Orange Batteriet laddas och laddningsnivån är 15–90 %
Röd Batteriet laddas och laddningsnivån är lägre än 15 %