Ändringar efter det att programvaran uppdaterats till Android 10

I tillägg till uppdateringarna i Android 10 , har en del befintliga funktioner ändrats. Nedan följer några av de viktigaste förändringarna efter uppdatering av din enhet till Android 10 .

Xperia XZ2 Användarhandboken beskriver inte alla Android 10 -funktioner. Vissa funktioner, inställningar och delar av skärmdesignen kan skilja sig från innehållet i Användarhandboken när du uppdaterat enheten till Android 10 .

Ny design och nytt användargränssnitt

Vissa delar av skärmen och användargränssnittet har ändrats.

Menykonfigurationen eller katalogsökvägen kan ha ändrats. Om du inte kan hitta objektet på den föregående platsen kan du söka efter det i sökrutan.

Image of the Settings screen with the new design.

Mobil- och kontaktappar

Mobilapp

När du startar appen visas en skärm med dina favoritkontakter som standard. Du kan byta till samtalshistoriken eller en lista över alla kontakter genom att trycka på ikonerna längst ned. Appens skärmdesign har också ändrats.

Image of the Phone app screen with the new design.

Tryck på Menu icon > Inställningar > Avvisa samtal med meddelande om du vill redigera textmeddelandet som används för att avvisa samtal. Tryck på meddelandet som du vill redigera och gör de önskade ändringarna.

Image of the Settings screen for the phone app indicating the location of the menu item.

Kontaktapp

Tryck på Options icon > Inställningar > Mina uppgifter om du vill redigera eller visa kontaktinformation om dig själv.

Image of the Settings screen for the contacts app indicating the location of the menu item.

Andra uppdaterade funktioner

Uppdaterad STAMINA-läge

När du aktiverar STAMINA-läge , ändras skärmen till Mörkt tema -läget. Ultra STAMINA-läget är inte längre tillgängligt.

Image of a Dark theme screen.

Inställningar för Aktiv låsskärm

Menyn för att öppna Aktiv låsskärm -inställningarna har ändrats. Tryck på Inställningar > Utseende > Aktiv låsskärm. Funktionen för att visa foton som tagits på den aktuella platsen är inte längre tillgänglig.

Vissa funktioner som använder NFC har tagits bort

One touch-mobil hotspot och Android Beam (funktion för att dela innehåll med NFC -funktionen) är inte längre tillgängliga.