Internet- och MMS-inställningar

Om du vill använda Internet eller skicka MMS utan ‎Wi-Fi behöver du en mobildataanslutning med korrekta inställningar för Internet och MMS (Multimediameddelandetjänst). Här följer några tips:

• För de flesta mobilnät och operatörer är inställningarna förinstallerade i enheten, så att du kan börja använda Internet och skicka MMS på en gång.
  • Du kan kontrollera manuellt om det finns uppdateringar för Internet- och MMS-inställningarna. Om du ändrar eller raderar en Internet- eller MMS-inställning av misstag kan du återställa Internet- och MMS-inställningarna.
  • Se troubleshooting tips för frågor om täckning, mobildatatrafik och MMS.
  • Om enhetens STAMINA-läge har aktiverats för att spara energi avbryts all mobildatatrafik när skärmen är avstängd. Om detta orsakar anslutningsproblem kan du prova att utesluta vissa appar och tjänster från att pausas, eller att inaktivera enhetens STAMINA-läge tillfälligt.
  • Om du delar en enhet med flera användare är det bara ägaren, det vill säga den primära användaren, som kan hämta Internet- och meddelandeinställningar via inställningsmenyn. De hämtade inställningarna gäller dock för alla användare.

Hämta inställningar för Internet och MMS

1. Tryck på Inställningar > Nätverk och internet > Internetinställningar.
  2. Tryck på OK. När inställningarna har hämtats visas Internet settings downloaded icon i statusfältet och mobildatatrafik slås på automatiskt.

Kontrollera täckningen i mobilnätet eller för ‎Wi-Fi -nätverksanslutningen om inställningarna inte kan hämtas till enheten. Flytta dig till en öppen plats utan hinder eller ställ dig nära ett fönster och försök sedan igen.

Lägga till Internet- och MMS-inställningar

1. Tryck på Inställningar > Nätverk och internet > Mobilnätverk.
  2. Tryck på Avancerat > Åtkomstpunktens namn (APN) > Add icon.
  3. Tryck på Namn och skriv in önskat namn. Tryck sedan på OK.
  4. Tryck på APN och ange namnet på åtkomstpunkten. Tryck sedan på OK.
  5. Ange övrig information som krävs. Om du inte vet vilken information som krävs kan du kontakta din nätoperatör för att få mer information.
  6. När du är klar trycker du på Menu icon och sedan på Spara.

Visa hämtade inställningar för Internet och MMS

1. Tryck på Inställningar > Nätverk och internet > Mobilnätverk.
  2. Tryck på Avancerat > Åtkomstpunktens namn (APN).
  3. Tryck på någon av de tillgängliga objekten för att visa fler detaljer.