Använda flera SIM-kort

Den här funktionen gäller endast enheter med dubbla SIM-kort.

Enheter med dubbla SIM-kort kan användas med antingen ett eller två SIM-kort isatta. Inkommande kommunikation kan tas emot av båda SIM-korten och du kan välja från vilket nummer du vill att utgående kommunikation ska ske. Innan du börjar använda flera SIM-kort måste du aktivera dem och välja vilket SIM-kort som ska hantera datatrafiken.

Du kan vidarekoppla samtal som kommer in på SIM-kort 1 till SIM-kort 2 om SIM-kort 1 inte går att nå, och tvärtom. Den här funktionen kallas Nåbarhet med dubbla SIM. Den måste aktiveras manuellt. Se Forwarding calls.

Aktivera eller inaktivera användning av dubbla SIM-kort

1. Tryck på Inställningar > Nätverk och internet > Dubbelt SIM-kort.
    2. Aktivera eller inaktivera SIM-korten genom att trycka på skjutreglagen SIM 1 och SIM 2.

Byta namn på ett SIM-kort

1. Tryck på Inställningar > Nätverk och internet > Dubbelt SIM-kort.
    2. Välj ett SIM-kort och skriv in ett nytt namn på det.
    3. Tryck på OK.

Välja vilket SIM-kort som ska hantera datatrafik

1. Tryck på Inställningar > Nätverk och internet > Dubbelt SIM-kort > Mobildata.
    2. Välj det SIM-kort som du vill använda för datatrafik.

Om du vill ha högre datahastigheter väljer du det SIM-kort som stöder det snabbaste mobilnätet, till exempel LTE.