Ställa in rätt fokus

Kameran ställer automatiskt in fokus och detekterar ansikten i alla kameralägen. Den kan även detektera och följa ett föremål i rörelse. Ansiktet eller föremålet i rörelse som är i fokus indikeras med en gul ram.

Ett sätt att ändra fokusområdet är att flytta runt kameran med kameraknappen halvt nedtryckt. När fokus är inställt blir den runda ramen blå. Den här tekniken kan till exempel användas för att ändra fokus till en person vid sidan i ett gruppfoto.

Du kan även trycka på skärmen för att fokusera ett visst område eller för att ange ett visst fokusavstånd. Dessa alternativ är endast tillgängliga för huvudkameran och beror på det valda kameraläget.

Setting the right focus

Ställa in fokusavstånd

1. Tryck på Läge > Camera manual icon när du använder huvudkameran.
    2. Tryck på Set focus distance icon.
    3. Dra i skjutreglaget för att justera fokusavståndet.
    4. Stäng inställningsmenyn. Inställningen sparas.
    5. Tryck på kameraknappen eller på slutarknappen för att ta ett foto.

Den här inställningen kan bara göras i läget Manuellt för huvudkameran.