Välja mobilnät

Enheten kan använda tre olika nätverk samtidigt. Välj någon av följande nätverkskombinationer:

• Ett WCDMA-nät
    • Ett GSM-nät
    • Ett WCDMA- och ett GSM-nät
    • Ett LTE-, ett WCDMA- och ett GSM-nät

Enheten växlar automatiskt mellan olika mobilnät beroende på vilka mobilnät som är tillgängliga där du befinner dig. Du kan även manuellt ställa in enheten så att den får tillgång till en viss typ av mobilnät, t.ex. WCDMA eller GSM. Om du använder en enhet med dubbla SIM-kort gäller detta varje SIM-kort.

Olika statusikoner visas i statusfältet beroende på den nättyp eller -läge du är ansluten till. Se Statusikoner för att se hur de olika statusikonerna ser ut.

Endast SIM-kortplats 1 (den nedre SIM-kortplatsen) är kompatibel med ett LTE-aktiverat SIM-kort.

Välja ett nätverksläge

1. Tryck på Inställningar > Nätverk och internet > Mobilnätverk.
    2. Om du har dubbla SIM-kort väljer du ett av dem.
    3. Tryck på Avancerat > Önskad nätverkstyp och välj sedan ett nätverksläge.

Välja ett annat nätverk manuellt

1. Tryck på Inställningar > Nätverk och internet > Mobilnätverk.
    2. Om du har dubbla SIM-kort väljer du ett av dem.
    3. Tryck på reglaget Avancerat > Välj nätverk automatiskt för att inaktivera funktionen och tryck sedan på Nätverk.
    4. Välj ett nätverk.

Om du väljer ett nätverk manuellt söker enheten inte efter andra nätverk, inte ens om du rör dig utanför räckvidden för det manuellt valda nätverket.

Aktivera automatiskt val av nätverk

1. Tryck på Inställningar > Nätverk och internet > Mobilnätverk.
    2. Om du har dubbla SIM-kort väljer du ett av dem.
    3. Tryck på Avancerat och tryck sedan på reglaget Välj nätverk automatiskt för att aktivera funktionen.