Upplösning och minne

Antalet foton och videoklipp du kan lagra beror på vilken upplösning eller vilket MP-värde (megapixelvärde) som används och hur långa dina videoklipp är.

Högupplösta foton och videoklipp upptar mer minne, så tänk på att en lägre upplösning kan vara lämplig för vardaglig användning.

Kontrollera minnesstatusen då och då. När minnet är fullt kan du överföra foton och videoklipp till en annan lagringsenhet för att frigöra minne. Se Underhåll med en dator.

Välj om foton och videoklipp ska lagras i enhetens internminne eller på ett SD-kort med alternativet Datalagring på menyn med kamerainställningar.

Ändra upplösning

1. Tryck på Settings icon när du använder kameran.
    2. Tryck på Stillbildsstorlek eller Videostorlek.
    3. Välj upplösning och stäng inställningsmenyn. Inställningen sparas för det valda kameraläget.

Upplösningen kan ställas in separat för varje kameraläge.

Fotoupplösningar

Huvudkamera:

19MP

5056×3792 (4:3). Upplösning på 19 megapixel med bildformatet 4:3. Lämpligt för foton som du vill visa på icke-bredbildsskärm eller skriva ut med hög upplösning.

17MP

5504×3096 (16:9). Upplösning på 17 megapixel med bildformatet 16:9. Lämpligt för foton som du vill visa på bredbildsskärm.

12MP

4000×3000 (4:3). Upplösning på 12 megapixel med bildformatet 4:3. Lämpligt för foton som du vill visa på icke-bredbildsskärm eller skriva ut med hög upplösning.

12MP

4608×2592 (16:9). Upplösning på 12 megapixel med bildformatet 16:9. Lämpligt för foton som du vill visa på bredbildsskärm.

Främre kamera:

13MP

4160×3120 (4:3). Upplösning på 13 megapixel med bildformatet 4:3. Lämpligt för foton som du vill visa på icke-bredbildsskärm eller skriva ut med hög upplösning.

10MP

4192×2358 (16:9). Upplösning på 10 megapixel med bildformatet 16:9. Lämpligt för foton som du vill visa på bredbildsskärm.

Videoupplösningar

HD avser High Definition, medan fps avser bildrutor per sekund. Fler bildrutor per sekund ger jämnare video, men filstorleken blir större. Bildformatet är förhållandet mellan bredd och höjd, där bredden anges med den första siffran.

Huvudkamera:

4K

3840×2160 (16:9). 4K-format med bildformatet 16:9. Med 4K kan du spela in video i fyra gånger upplösningen med Full HD.

Full HD (30 bps)

1920×1080 (16:9). Full HD-format med 30 fps och bildformatet 16:9.

Full HD (60 bps)

1920×1080 (16:9). Full HD-format med 60 fps och bildformatet 16:9.

HD

1280×720 (16:9). HD-format med bildformatet 16:9.

VGA

640×480 (4:3). VGA-format (Video Graphics Array) med bildformatet 4:3.

Främre kamera:

Full HD

1920×1080 (16:9). Full HD-format med bildformatet 16:9.

HD

1280×720 (16:9). HD-format med bildformatet 16:9.

VGA

640×480 (4:3). VGA-format (Video Graphics Array) med bildformatet 4:3.