Underhåll med en dator

Xperia Companion

Xperia Companion är en programvarutjänst med verktyg och program som du kan använda när du ansluter enheten till en dator. Med Xperia Companion kan du göra följande:

• Uppdatera eller reparera enhetens programvara.
    • Överföra innehåll från en gammal enhet med Xperia Transfer.
    • Säkerhetskopiera och återställa innehåll på datorn.
    • Synkronisera multimedieinnehåll, som foton, videoklipp, musik och spellistor, mellan enheten och datorn.
    • Bläddra bland filerna på enheten.

För att kunna använda Xperia Companion måste du ha en Internetansluten dator med något av följande operativsystem:

• Microsoft® Windows® 7 eller senare
    • Mac OS® X 10.11 eller senare

Läs mer och hämta Xperia Companion för Windows eller Mac.

Hantera filer med en dator

Använd en USB Type-C-kabelanslutning mellan en Windows-dator och enheten för att överföra och hantera filer.

När enheten och datorn är anslutna kan du välja om du vill ladda enheten eller överföra filer. Datorn upptäcker enheten när du trycker på TILLÅT .

Med Xperia Companion kan du komma åt enhetens filsystem. Om du inte har Xperia Companion installerat ombeds du att installera det när du ansluter enheten till datorn.

Använd alltid en USB-kabel som är avsedd för din specifika Xperia-modell och se till att den är helt torr.

Managing files

USB-inställningar

USB styrs av

Du kan välja vilken enhet som ska styra den andra enheten – din enhet eller den USB-anslutna enheten.

Använd USB för

Du kan välja syftet med USB-anslutningen.

Filöverföring

Hantera filer eller uppdatera enhetens programvara. Det här alternativet används för Microsoft® Windows®-datorer. Laddning är aktiverat som standard.

Delning via USB

Enheten kan fungera som en Internetdelningsenhet.

MIDI

Enheten kan fungera som MIDI-ingång för musikinstrumentappar.

Ingen dataöverföring

Ladda bara din enhet när USB styrs av är satt till Den här enheten . När USB styrs av är satt till Ansluten enhet kan du använda din enhet som strömkälla och ladda den anslutna enheten.

Ändra USB-inställningar

1. Anslut en USB Type-C-kontakt till enheten.
    2. Dra ned statusfältet och tryck sedan på Android-system bredvid USB icon.
    3. Tryck på Tryck för fler alternativ och välj sedan ett alternativ.