Välja mobilnät

Enheten kan använda tre olika nätverk samtidigt. Välj någon av följande nätverkskombinationer:

• Ett WCDMA-nät
    • Ett GSM-nät
    • Ett WCDMA- och ett GSM-nät
    • Ett LTE-, ett WCDMA- och ett GSM-nät

Enheten växlar automatiskt mellan olika mobilnät beroende på vilka mobilnät som är tillgängliga där du befinner dig. Du kan även manuellt ställa in enheten så att den får tillgång till en viss typ av mobilnät, t.ex. WCDMA eller GSM. Om du använder en enhet med dubbla SIM-kort gäller detta varje SIM-kort.

Olika statusikoner visas i statusfältet beroende på den nättyp eller -läge du är ansluten till. Se Statusikoner för att se hur de olika statusikonerna ser ut.

Välja ett nätverksläge

1. Tryck på Inställningar > Nätverk och internet > Mobila nätverk.
    2. Om du har dubbla SIM-kort väljer du ett av dem.
    3. Tryck på Önskad nätverkstyp och välj sedan ett nätverksläge.

Välja ett annat nätverk manuellt

1. Tryck på Inställningar > Nätverk och internet > Mobila nätverk.
    2. Om du har dubbla SIM-kort väljer du ett av dem.
    3. Tryck på Nätverksoperatörer > Sök efter nätverk.
    4. Välj ett nätverk.

Om du väljer ett nätverk manuellt söker enheten inte efter andra nätverk även om du går utanför räckvidden för det manuellt valda nätverket.

Aktivera automatiskt val av nätverk

1. Tryck på Inställningar > Nätverk och internet > Mobila nätverk.
    2. Om du har dubbla SIM-kort väljer du ett av dem.
    3. Tryck på Nätverksoperatörer > Automatiskt.