Skärmfästning

Använd skärmfästning om du vill ställa in enheten så att skärmen för en specifik app visas. Om du till exempel spelar ett spel och du oavsiktligt trycker på navigeringsknappen för startskärmen så förhindrar skärmfästningsfunktionen att skärmen för den aktiva spelappen minimeras. Du kan också använda den här funktionen om du lånar ut din enhet till någon annan om du vill göra det svårare för dem att komma åt mer än en app. Du kan till exempel låna ut din enhet till någon som behöver ta en bild och fästa skärmen till kameraappen så att det blir svårare att använda andra appar som E-post.

Skärmfästning är inte en säkerhetsfunktion och förhindrar inte helt att andra kan ta bort en skärmfästning och komma åt din enhet. För att skydda dina data rekommenderar vi att du ställer in enheten att begära en PIN-kod, ett lösenord eller ett mönster som krävs för att låsa upp skärmen och inaktivera skärmfästningen.

Aktivera eller inaktivera skärmfästning

1. Tryck på Inställningar > Låsskärm och säkerhet > Fästa skärmen.
    2. Aktivera eller inaktivera funktionen genom att trycka på skjutreglaget.

Ett grafiskt lösenord, PIN-kod eller lösenord är inte obligatoriskt för att skärmfästning ska fungera.

Fästa en skärm

1. Kontrollera att skärmfästning är aktiverat på enheten.
    2. Öppna en app och gå till den skärm som du vill fästa.
    3. Tryck på Ikon för senaste program.
    4. Svep uppåt och tryck på Ikon för att fästa på skärmen om du vill visa skärmfästningsikonen.
    5. Tryck på OK i fönstret som visas.

Ta bort en skärmfästning

• Rör vid och håll kvar fingret på Bakåtikon och Ikon för senaste program på skärmen som är fäst tills skärmfästningen tas bort.

Om du valde ett säkerhetsalternativ när du aktiverade skärmfästningsfunktionen måste du ange din PIN-kod, lösenord eller grafiska lösenord för att låsa upp enheten innan du kan ta bort skärmfästningen.