Se till att enheten är skyddad

Enheten innehåller olika säkerhetsalternativ som starkt rekommenderas vid risk för förlust eller stöld.

När du använder ett säkerhetsalternativ för att skydda enheten är det mycket viktigt att du kommer ihåg de uppgifter du uppger vid konfigurationen.

Skärmlås

Ställ in ett säkert skärmlås för enheten med en PIN-kod, ett lösenord, ett grafiskt lösenord eller ett fingeravtryck för att förhindra att andra använder den olovligt. När skärmlåset ställts in går det inte att låsa upp skärmen eller radera innehållet via en fabriksåterställning utan att uppge skärmlåsinformationen.

Om du lägger till din kontaktinformation på skärmlåset, till exempel din e-postadress, kan den här informationen användas för att du ska återfå enheten om den går förlorad.

Google-konto

Lägg till ett Google-konto så att du kan använda tjänsten Hitta min enhet . I vissa situationer kan du av säkerhetsskäl även vara tvungen att identifiera dig med ditt Google-konto.

Hitta min enhet

Med tjänsten Hitta min enhet kan du lokalisera, låsa, låsa upp eller radera innehåll i en låst enhet via fjärrstyrning. När du har loggat in till ditt Google-konto är Hitta min enhet aktiverat som standard.

SIM-kortlås

Lås dina SIM-kort med en PIN-kod för att skydda ditt abonnemang mot missbruk. PIN-koden måste anges varje gång enheten startas om.

IMEI-nummer

Spara en kopia av IMEI-numret. Om enheten blir stulen kan vissa nätleverantörer använda detta nummer för att hindra att enheten ansluter till nätet i ditt land eller din region.

Enheter med dubbla SIM-kort har två IMEI-nummer.

Säkerhetskopiering

Säkerhetskopiera innehållet i enheten ifall enheten skadas, tappas bort eller blir stulen. Se Säkerhetskopiera och återställa innehåll i enheten.