Underhåll med en dator

Xperia Companion

Xperia Companion är en programvarutjänst med verktyg och program som du kan använda när du ansluter enheten till en dator. Med Xperia Companion kan du göra följande:

• Uppdatera eller reparera enhetens programvara.
    • Överföra innehåll från en gammal enhet med Xperia Transfer.
    • Säkerhetskopiera och återställa innehåll på datorn.
    • Synkronisera multimedieinnehåll, som foton, videoklipp, musik och spellistor, mellan enheten och datorn.
    • Bläddra bland filerna på enheten.

För att kunna använda Xperia Companion måste du ha en Internetansluten dator med något av följande operativsystem:

• Microsoft® Windows® 7 eller senare
    • Mac OS® X 10.11 eller senare

Läs mer och hämta Xperia Companion för Windows eller Mac.

Hantera filer med en dator

Använd en USB Type-C-kabelanslutning mellan en Windows-dator och enheten om du vill överföra och hantera filer.

När de två enheterna är anslutna kan du välja mellan att ladda enheten, överföra filer, använda den som strömkälla eller använda den som MIDI-ingång. Datorn upptäcker enheten när du väljer anslutningsläget Överföra filer . Standardanslutningsläget är inställt till Ladda enheten.

Med Xperia Companion kan du komma åt enhetens filsystem. Om du inte har Xperia Companion installerat ombeds du att installera det när du ansluter enheten till datorn.

Använd alltid en USB-kabel som är avsedd för just din Xperia-modell och säkerställ att den är helt torr.

Hantera filer

USB-anslutningsläge

Du kan använda Överföra filer -anslutningsläget för att hantera filer och uppdatera enhetens programvara. Det här USB-läget används med Microsoft® Windows®-datorer. Laddning är aktiverat som standard.

Du kan även använda en enhet som Strömförsörjning och ladda den andra anslutna enheten. Kontrollera att den andra enheten har stöd för USB-laddning.

Med hjälp av läget Använda enheten som MIDI kan din enhet fungera som MIDI-ingång för appar till musikinstrument.

Ändra USB-anslutningsläge

1. Anslut en USB Type-C-kontakt till enheten.
    2. Dra ned statusfältet och tryck sedan på Enheten laddas via USB under Android-system.
    3. Tryck på Överföra filer, Strömförsörjning eller Använda enheten som MIDI för att aktivera det önskade läget.