Jag kan inte starta enheten

Om din Xperia™-enhet inte svarar när du försöker starta den kan du prova dessa åtgärder en efter en. Efter respektive åtgärd kontrollerar du om problemet har lösts.

• Vänta en stund och se om enheten startar. Tryck på strömknappen och håll den intryckt tills enheten vibrerar. Det kan ta upp till tio sekunder innan enheten vibrerar.

• Kontrollera att din Xperia™-enhet är laddad. Om batteriet är urladdat kan det ta upp till 30 minuter innan enheten reagerar på laddningen. Under den tiden kan skärmen vara helt svart och ingen laddningsikon visas. Observera även att det kan ta upp till fyra timmar för ett urladdat batteri att laddas fullt.

• Om du har problem med att ladda din Xperia™-enhet börjar du med att kontrollera att du använder en Sony-laddare och en USB Type-C-kabel som är avsedd för att ladda din enhet. Prova att ladda enheten genom att ansluta en annan USB-kabel till datorns USB-port. Om enheten börjar laddas kan det vara ett tecken på att laddaren är trasig.

• Om det finns ett minneskort i enheten tar du bort det och startar om enheten. Om du kan lösa problemet genom att ta ut minneskortet är SD-kortet skadat. Du behöver då skaffa ett nytt SD-kort för din Xperia™-enhet.

• Du kan tvinga enheten att starta om eller stänga av om den hänger sig eller inte startar som den ska. Inga inställningar eller personliga data raderas vid en tvingad omstart.

Tvinga fram omstart eller avstängning av enheten

1. Håll ned knappen för volym upp och strömknappen i 6 sekunder.
      2. Enheten vibrerar en gång. Gör på följande sätt (beroende på om du vill tvinga fram omstart eller avstängning av enheten).
        • Om du vill tvinga fram omstart av enheten: Släpp knapparna. Enheten startas om.
        • Om du vill tvinga fram avstängning av enheten: Fortsätt att hålla in knapparna. Efter några sekunder vibrerar enheten tre gånger och stängs av.

Starta enheten

1. Tryck på strömknappen och håll den intryckt tills enheten vibrerar.
      2. Vänta en stund medan enheten startar.

• Om det inte går att genomföra en tvingad omstart bör du prova tvåminutersproceduren för omstart.

Framtvinga en 2-minutsprocedur för omstart

1. Tryck och håll inne både knappen för volym upp och strömknappen i 120 sekunder, ignorera eventuella vibrationer.
      2. Släpp knapparna. Enheten stängs av automatiskt.
      3. Ladda enheten tills en laddningsikon visas på skärmen.
      4. Slå på din Xperia™-enhet.

• Använd programmet Xperia™ Companion och återställ enheten med en programvarureparation. Tänk på att alla data raderas från enheten när du utför en reparation av programvaran. Innehåll som du har sparat på ett externt SD-kort, t.ex. foton, videor och musik, raderas inte.

Säkerhetskopiera data med hjälp av en dator

1. Kontrollera att Xperia™ Companion är installerat på din PC eller Mac®.
      2. Anslut enheten till datorn med en USB Type-C™-kabel.
      3. Dator: Starta Xperia™ Companion om det inte startas automatiskt. Efter en stund upptäcker datorn enheten.
      4. Kontrollera att Xperia™-enhetens USB-anslutningsläge är inställt på Överföra filer .
      5. Välj Säkerhetskopiering på startskärmen för Xperia™ Companion och följ anvisningarna på skärmen.

Reparera enhetens programvara med Xperia™ Companion

Säkerhetskopiera om möjligt alla personliga data innan en programreparation görs. Alla data i det interna minnet skrivs över vid en programreparation. Innehåll på ett externt SD-kort behålls.

1. Se till att du kan användarnamnet och lösenordet till ditt Google™-konto. Du kan behöva ange säkerhetsinställningarna, beroende på dina specifika inställningar, när du vill starta om enheten efter programvarureparationen.
      2. Kontrollera att Xperia™ Companion är installerat på din PC eller Mac®.
      3. Starta Xperia™ Companion på datorn, men anslut inte Xperia™-enheten förrän du uppmanas att göra det i anvisningarna i fem steg i Xperia™ Companion-fönstret.
      4. Välj Reparation av programvara på datorskärmen.
      5. Installera programvaran och slutför reparationen genom att följa instruktionerna på skärmen.