Wi-Fi

Med ‎Wi-Fi kan du surfa på Internet, hämta appar och skicka och ta emot e-postmeddelanden. När du har anslutit till ett ‎Wi-Fi-nätverk en gång memorerar enheten nätverket och ansluter automatiskt nästa gång du är inom räckvidd för det.

En del ‎Wi-Fi-nätverk kräver att du loggar in på en webbsida innan du kan använda nätverket. Kontakta administratören för ‎Wi-Fi-nätverket i fråga för mer information.

Tillgängliga ‎Wi-Fi-nätverk kan vara öppna eller skyddade:
    • Öppna nätverk är markerade med Icn sony stat sys wifi signal 4 bredvid ‎Wi-Fi-nätverksnamnet.
    • Skyddade nätverk är markerade med Icn sony stat sys wifi lock bredvid ‎Wi-Fi-nätverksnamnet.

Note

Vissa ‎Wi-Fi-nätverk visas inte i listan med tillgängliga nätverk eftersom de inte sänder ut sitt nätverksnamn (SSID). Om du känner till nätverksnamnet kan du lägga till det manuellt i listan med tillgängliga ‎Wi-Fi-nätverk.

Aktivera eller inaktivera Wi-Fi

1. Gå till Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
    2. Leta reda på och tryck på Inställningar > Wi-Fi.
    3. Aktivera eller inaktivera ‎Wi-Fi genom att trycka på skjutreglaget.

Note

Det kan ta några sekunder innan ‎Wi-Fi aktiveras.

Ansluta till ett Wi-Fi-nätverk

1. Gå till Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
    2. Tryck på Inställningar > Wi-Fi.
    3. Aktivera ‎Wi-Fi genom att trycka på skjutreglaget. Alla tillgängliga ‎Wi-Fi-nätverk visas.
    4. Anslut till ett ‎Wi-Fi-nätverk genom att trycka på det. För skyddade nätverk anger du lösenordet. Icn sony stat sys wifi signal 4 visas i statusfältet när du är ansluten.

Tip

Tryck på Icn sony key menu och sedan på Uppdatera om du vill söka efter nya tillgängliga nätverk. Om du inte kan ansluta till ett ‎Wi-Fi-nätverk, se felsökningstips.

Lägga till ett Wi-Fi-nätverk manuellt

1. Gå till Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
    2. Tryck på Inställningar > Wi-Fi.
    3. Bläddra nedåt och tryck på Icn sony fingerprint add i slutet av de listade objekten.
    4. Ange Nätverksnamn (SSID).
    5. Tryck till på fältet Säkerhet för att välja en säkerhetstyp.
    6. Skriv in ett lösenord om det behövs.
    7. Om du vill redigera avancerade alternativ, t.ex. proxy- och IP-inställningar, så trycker du på Avancerade alternativ och redigerar dem efter behov.
    8. Tryck på SPARA.

Note

Kontakta administratören för ‎Wi-Fi-nätverket om du behöver SSID och lösenord till nätverket.

Öka signalstyrkan för Wi-Fi

Antennområde för Wi-Fi

Det finns olika saker du kan göra för att förbättra ‎Wi-Fi-mottagningen:

• Flytta enheten närmare åtkomstpunkten för ‎Wi-Fi.
    • Flytta åtkomstpunkten för ‎Wi-Fi bort från potentiella hinder eller störningar.
    • Täck inte över enhetens ‎Wi-Fi-antennområde (det markerade området på bilden).

Wi-Fi-inställningar

När du är ansluten till ett ‎Wi-Fi-nätverk eller när det finns tillgängliga ‎Wi-Fi-nätverk i din omgivning kan du visas dessa nätverks status. Du kan också välja att låta enheten meddela när ett öppet ‎Wi-Fi-nätverk identifieras.

Aktivera eller inaktivera aviseringar om Wi-Fi-nätverk

1. Starta ‎Wi-Fi om det inte redan är på.
    2. Utgå från Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
    3. Tryck på Inställningar > Wi-Fi.
    4. Tryck på Icn sony menu settings och sedan på skjutreglaget Nätverksavisering.

Visa detaljerad information om ett anslutet Wi-Fi-nätverk

1. Gå till Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
    2. Tryck på Inställningar > Wi-Fi.
    3. Tryck på det ‎Wi-Fi-nätverk som du är ansluten till för tillfället. Detaljerad nätverksinformation visas.

Lägga till en vilolägesprincip för Wi-Fi

1. Gå till Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
    2. Tryck på Inställningar > Wi-Fi.
    3. Tryck på Icn sony menu settings och sedan på Behåll Wi-Fi vid viloläge.
    4. Välj ett alternativ.

Hitta enhetens MAC-adress

1. Gå till Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
    2. Leta reda på och tryck på Inställningar > Wi-Fi.
    3. Tryck på Icn sony menu settings. Mac-adress visas i listan.

WPS

WPS (‎Wi-Fii Protected Setup™) är en standard för trådlösa nätverk som hjälper dig upprätta säkra trådlösa nätverksanslutningar. WPS gör det enkelt för dig att konfigurera ‎Wi-Fi Protected Access®-kryptering (WPA) för att skydda ditt nätverk. Du kan också lägga till nya enheter i ett befintligt nätverk utan att skriva in långa lösenord.

Använd någon av dessa metoder för att aktivera WPS:
    • Tryckknappsmetod – tryck bara på en knapp på en enhet med WPS-stöd, t.ex. en router.
    • PIN-kodsmetod – din enhet skapar en slumpmässig PIN-kod, som du anger på enheten med WPS-stöd.

Ansluta till ett Wi-Fi-nätverk med en WPS-knapp

1. Gå till Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
    2. Tryck på Inställningar > Wi-Fi.
    3. Starta ‎Wi-Fi om det inte redan är på.
    4. Tryck på Icn sony key menu, sedan på Fler funktioner > WPS-tryckknapp och därefter på WPS-knappen på en enhet med stöd för WPS.

Ansluta till ett Wi-Fi-nätverk med WPS-PIN

1. Utgå från Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
    2. Tryck på Inställningar > Wi-Fi.
    3. Starta ‎Wi-Fi om det inte redan är på.
    4. Tryck på Icn sony key menu > Fler funktioner > WPS-PIN.
    5. Gå till den WPS-kompatibla enheten och ange PIN-koden som visas på enheten.