Varför behöver jag ett Google™-konto?

Din Xperia™-enhet från Sony körs på Android™-plattformen som utvecklats av Google™. En mängd appar och tjänster från Google™ finns tillgängliga på din enhet vid köpet, exempelvis Gmail™, Google Maps™, YouTube™ och Play Store™ som ger dig tillgång till Google Play™-onlinebutik för att hämta Android™-program. För att få ut som mycket som möjligt av de här tjänsterna behöver du ett Google™-konto. Med ett Google™-konto kan du exempelvis göra följande:
    • Hämta och installera appar från Google Play™.
    • Synkronisera e-post, kontakter och kalendern med Gmail™.
    • Chatta med vänner med hjälp av programmet Hangouts™.
    • Synkronisera och bläddra i historik och bokmärken med webbläsaren Google Chrome™.
    • Identifiera dig som en behörig användare efter en programvarureparation med hjälp av Xperia™ Companion.
    • Leta upp, låsa eller rensa en förlorad eller stulen enhet på distans med my Xperia™ eller Android™ Enhetsadministratör.

Mer information om Android™ och Google™ finns på http://support.google.com.

Note

Det är mycket viktigt att du kommer ihåg användarnamnet och lösenordet för ditt Google™-konto. I vissa situationer kan du av säkerhetsskäl vara tvungen att identifiera dig med ditt Google™-konto. Om du misslyckas med att ange användarnamn och lösenord för ditt Google™-konto i sådana situationer kommer enheten att låsas. Se dessutom till att ange informationen för det relevanta kontot om du har mer än ett Google™-konto.

Konfigurera ett Google™-konto på enheten

1. Utgå från Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
    2. Tryck på Inställningar > Konton och synkronisering > Lägg till konto > Google.
    3. Följ registreringsguidens anvisningar för att skapa ett Google™-konto eller logga in om du redan har ett konto.

Tip

Du kan också logga in på eller skapa ett Google™-konto i inställningsguiden den första gången du startar enheten. Eller så kan du skapa ett konto online på www.google.com/accounts.

Ta bort ett Google™-konto

1. Utgå från Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
    2. Tryck på Inställningar > Konton och synkronisering > Google.
    3. Välj det Google™-konto du vill ta bort.
    4. Tryck på Icn sony key menu > Ta bort konto.
    5. Tryck på Ta bort konto igen för att bekräfta.

Note

Om du tar bort ditt Google™-konto kommer eventuella säkerhetsfunktioner som är kopplade till ditt Google™-konto inte längre att vara tillgängliga.