Visa dina foton på en karta

Att lägga till platsinformation i foton kallas att geotagga. Du kan visa och tagga dina foton på en karta och visa vänner och familj var du befann dig när du tog ett visst foto. Mer information finns i Spara den geografiska positionen för ett foto.

Kartöversikt över album
    1 Visa geotaggade foton i jordglobsvyn
    2 Sök efter en plats på kartan
    3 Visa menyalternativ
    4 Tryck två gånger eller nyp ihop eller dra isär för att zooma, och dra för att navigera på kartan
    5 En grupp foton eller videor som har geotaggats med samma plats
    6 Tryck på en miniatyr för att visa grupper av foton eller videoklipp i helskärm

Lägga till eller redigera geotaggen för ett foto

1. Tryck på skärmen för att visa verktygsfälten medan du visar ett foto.
    2. Tryck på Icn sony key menu och sedan på Lägg till geotagg eller Redigera geotagg för att öppna kartskärmen.
    3. Tryck på kartan för att ange platsen för fotot.
    4. Om du vill återställa platsen för fotot trycker du på den nya platsen på kartan.
    5. Tryck på OK när du är klar.

Tip

Om du har aktiverat platsidentifiering och geotaggning på kameran kan du tagga foton direkt och visa dem på en karta vid ett senare tillfälle.

Visa geotaggade foton på en karta

1. Utgå från Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
    2. Tryck till på Album.
    3. Tryck på Icn sony app calendar l och sedan på Platser.
    4. Tryck på fotot du vill visa på en karta.

Tip

Om flera foton har tagits på samma plats kommer endast ett av dem visas på kartan. Det totala antalet foton visas i övre högra hörnet, till exempel Icn sony album photo group. För att visa alla foton i gruppen trycker du till på omslagsfotot och sedan på en av miniatyrerna längst ner på skärmen.

Visa geotaggade foton på en jordglob

1. Utgå från Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
    2. Tryck till på Album.
    3. Tryck på Icn sony app calendar l och sedan på Platser > Icn sony earth.
    4. Tryck på fotot du vill visa på en jordglob.

Ändra geotaggen för ett foto

1. Medan du tittar på ett foto på kartan i Album rör du vid och håller fingret på fotot tills ramen blir blå. Tryck sedan på önskad plats på kartan.
    2. Tryck till på OK.

Ändra kartvyn

• Medan kartan visas i Album trycker du på Icn sony key menu och växlar sedan mellan Klassisk vy och Satellitvy.