Skärmlås

Du kan välja mellan flera alternativ för skärmlås. Säkerhetsnivån för alla låstyper anges nedan i ordning från svagaste till starkaste:
    • Svep – inget skydd, men du kommer snabbt åt startskärmen.
    • Mönster – rita ett enkelt mönster med fingret för att låsa upp enheten.
    • PIN-kod – ange en numerisk PIN-kod med minst fyra siffror för att låsa upp enheten.
    • Lösenord – ange ett alfanumeriskt lösenord för att låsa upp enheten.

Det är mycket viktigt att du kommer ihåg mönstret, PIN-koden eller lösenordet för skärmlåset. Om du glömmer den informationen är det inte säkert att det går att återställa viktiga data som kontakter och meddelanden. Om du har konfigurerat ett Microsoft® Exchange ActiveSync®-konto (EAS) på Xperia™-enheten kan EAS-säkerhetsinställningarna begränsa vilken typ av låsskärm du kan använda, till exempel endast PIN-kod eller lösenord. Det här händer om nätverksadministratören av säkerhetsskäl ställer in en särskild typ av låsskärm för samtliga EAS-konton i företaget. Kontakta nätverksadministratören på ditt företag om du vill veta vilka nätverkssäkerhetsprinciper som används för mobila enheter.

Tip

För mer inställningar för varje typ av skärmlås trycker du på Icn sony menu settings bredvid Skärmlås.

Ändra skärmlåstyp

1. Gå till Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal .
    2. Tryck på Inställningar > Låsskärm och säkerhet > Skärmlås.
    3. Bekräfta ditt aktuella skärmlås, välj ett alternativ och följ anvisningarna i enheten.

Skapa ett skärmlåsmönster

1. Gå till Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal .
    2. Tryck på Inställningar > Låsskärm och säkerhet > Skärmlås > Grafiskt lösenord.
    3. Välj ett alternativ och följ instruktionerna på enheten.

Note

Om du anger fel låsmönster fem gånger i rad måste du vänta 30 sekunder innan du kan försöka igen.

Ändra skärmlåsmönstret

1. Gå till Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal .
    2. Tryck på Inställningar> Låsskärm och säkerhet > Skärmlås.
    3. Rita ditt skärmupplåsningsmönster.
    4. Tryck på Grafiskt lösenord, välj ett alternativ och följ instruktionerna på enheten.

Skapa en PIN-kod för skärmupplåsning

1. Gå till Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
    2. Tryck på Inställningar > Låsskärm och säkerhet > Skärmlås > PIN.
    3. Välj ett alternativ. Ange en numerisk PIN-kod och tryck sedan på FORTSÄTT.
    4. Bekräfta PIN-koden genom att ange den igen och tryck sedan på OK.

Skapa ett lösenord för skärmupplåsning

1. Gå till Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
    2. Tryck på Inställningar > Låsskärm och säkerhet > Skärmlås > Lösenord.
    3. Välj ett alternativ och följ instruktionerna på enheten.

Aktivera funktionen för upplåsning med sveprörelse

1. Gå till Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
    2. Tryck på Inställningar > Låsskärm och säkerhet > Skärmlås.
    3. Rita skärmupplåsningsmönstret eller ange din PIN-kod eller ditt lösenord beroende på vilken typ av skärmlås som är inställd.
    4. Tryck på Svep och sedan på JA, TA BORT.