Internet- och MMS-inställningar

Om du vill använda Internet eller skicka MMS utan ‎Wi-Fi behöver du en mobildataanslutning med rätt Internet- och MMS-inställningar. Här är några tips:

• I de flesta mobilnät och hos de flesta operatörer är inställningarna förinstallerade i enheten, så att du kan börja använda Internet och skicka MMS direkt.
    • Du kan kontrollera manuellt om det finns uppdateringar till Internet- och MMS-inställningarna. Om du ändrar eller tar bort en Internet- eller MMS-inställning av misstag, kan du hämta Internet- och MMS-inställningarna igen.
    • Se felsökningstipsen gällande frågor om täckning, mobildatatrafik och MMS.
    • Om STAMINA-lägets inställning Batteritid prioriteras är aktiverad för att spara energi stoppas mobildatatrafik när skärmen är avstängd. Om detta ger anslutningsproblem, försök utesluta vissa program och tjänster från att stoppas, eller inaktivera STAMINA-läget tillfälligt.
    • Om du använder en enhet med flera användare är det bara ägaren, d.v.s. den primära användaren, som kan hämta Internet- och meddelandeinställningar från Inställningar-menyn. Men de hämtade inställningarna gäller för alla användare.

Hämta inställningar för Internet och MMS

1. Gå till Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
    2. Leta reda på och tryck på Inställningar > Mer > Internetinställningar.
    3. Tryck på ACCEPTERA. När inställningarna har hämtats visas Icn sony internet settings downloaded i statusfältet och mobildatatrafik slås på automatiskt.

Note

Kontrollera täckningen i mobilnätet eller för ‎Wi-Fi-nätverksanslutningen om inställningarna inte kan hämtas till enheten. Flytta dig till en öppen plats utan hinder eller ställ dig nära ett fönster och försök sedan igen.

Lägga till Internet- och MMS-inställningar

1. Tryck på Icn sony home apptray normalStartskärm.
    2. Tryck på Inställningar > Mer > Mobila nätverk.
    3. Välj ett SIM-kort.
    4. Tryck på Åtkomstpunktens namn (APN) > Icn sony menu add.
    5. Tryck på Namn och skriv in önskat namn. Tryck sedan på OK.
    6. Tryck på APN och ange namnet på åtkomstpunkten. Tryck sedan på OK.
    7. Ange övrig information. Om du inte vet vilken information som krävs kontaktar du din nätoperatör för mer information.
    8. Tryck på Icn sony key menu när du är klar och sedan på SPARA.
    9. För att välja den nya åtkomstpunkten du precis lade till trycker du till på radioknappen bredvid namnet på åtkomstpunkten. När åtkomstpunkten har valts blir den standardåtkomstpunkten för Internet- och MMS-tjänster.

Visa hämtade inställningar för Internet och MMS

1. Gå till Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
    2. Tryck på Inställningar > Mer > Mobila nätverk.
    3. Välj ett SIM-kort.
    4. Tryck på Åtkomstpunktens namn (APN).
    5. Tryck på någon av de tillgängliga objekten för att visa fler detaljer.