Hitta en förlorad enhet

Hitta enheten på en karta

Om du har ett Google™-konto kan webbtjänsten ”Skyddad av my Xperia” hjälpa dig att hitta och skydda din enhet om du någon gång förlorar den. Om du har aktiverat tjänsten på enheten kan du:

• Hitta din enhet på en karta.
    • Aktivera en signal även om enheten är i läget Stör ej.
    • Låsa enheten med fjärrfunktionen och få enheten att visa din kontaktinformation för den som hittar den.
    • Tömma enhetens interna och externa minne via fjärrfunktionen som en sista åtgärd.

Note

Om du har tömt enhetens internminne med hjälp av webbtjänsten ”Skyddad av my Xperia” måste du logga in på ett Google™-konto som tidigare synkats på den här enheten nästa gång du startar enheten.

Note

Tjänsten ”Skyddad av my Xperia” är kanske inte tillgänglig i alla länder eller regioner.

Aktivera Skyddad av my Xperia

1. Se till att enheten har en aktiv dataanslutning och att platstjänsterna är aktiverade.
    2. Gå till Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
    3. Tryck på Inställningar > Låsskärm och säkerhet > Skydd av my Xperia > Aktivera.
    4. Godkänn villkoren för att använda tjänsten genom att markera kryssrutan. Tryck sedan på OK.
    5. Logga in på ditt Google™-konto om du uppmanas att göra det eller skapa ett nytt konto om du inte har ett.
    6. Du kan kontrollera om tjänsten Skyddad av my Xperia kan hitta din enhet genom att gå till myxperia.sonymobile.com och logga in med det Google™-konto som du har konfigurerat på din enhet.

Note

Om du använder en enhet med flera användare bör du tänka på att tjänsten Skyddad av my Xperia endast är tillgänglig för den användare som loggade in som ägare.

Hitta en förlorad enhet med Android™ Enhetsadministratör

Google™ erbjuder en plats- och säkerhetswebbtjänst med namnet Android™ Enhetsadministratör. Du kan använda den parallellt med, eller som ett alternativ till, tjänsten Skyddad av my Xperia. Om du tappar bort din enhet kan du använda Android™ Enhetsadministratör för att:

• Hitta din enhet och visa var den finns.
    • Ringa upp och låsa enheten, radera allt innehåll eller lägga till ett telefonnummer till låsskärmen.

Mer information om Android™ Enhetsadministratör finns på http://support.google.com.

Note

Android™ Enhetsadministratör fungerar inte om enheten är avstängd eller inte är ansluten till Internet. Android™ Enhetsadministratör kanske inte finns i alla länder eller regioner.

Aktivera Android™ Enhetsadministratör

1. Kontrollera att du är inloggad som ägare om du använder en enhet med flera användare.
    2. Kontrollera att du har en aktiv dataanslutning och att platstjänster är aktiverat.
    3. Tryck på Icn sony home apptray normalStartskärm.
    4. Tryck på Inställningar > Google > Säkerhet.
    5. Tryck på reglaget bredvid Fjärrlokalisera den här enheten och Tillåt fjärrlåsning och fjärradering för att aktivera båda funktionerna.
    6. Godkänn villkoren om du blir ombedd genom att trycka på Aktivera den här enhetsadministratören.
    7. Verifiera att Android™ Enhetsadministratör kan lokalisera din enhet när du har aktiverat tjänsten genom att gå till www.android.com/devicemanager och logga in med ditt Google™-konto.

Tip

Du kan även aktivera Android Enhetsadministratör från Låsskärm och säkerhet under Enhetsadministratörer.