Redigera foton med redigeringsprogrammet Foto

Du kan redigera och använda effekter på originalfoton som du har tagit med kameran. Du kan till exempel ändra ljuseffekterna. När du sparar det redigerade fotot finns den ursprungliga, oförändrade versionen av fotot kvar på enheten.

Redigera ett foto

• Tryck till på skärmen för att öppna verktygsfälten medan du visar ett foto, och tryck sedan till på Icn sony album edit.

Beskära ett foto

1. Tryck på skärmen för att öppna verktygsfälten medan du visar ett foto och tryck sedan på Icn sony album edit.
    2. Välj Fotoredigerare, om du uppmanas till det.
    3. Tryck på Icn sony album crop > Beskär.
    4. Tryck på Beskär för att välja ett alternativ.
    5. Om du vill justera beskärningsramen håller du beskärningsramens kant intryckt. När cirklarna vid kanterna försvinner drar du inåt eller utåt för att ändra storleken på ramen.
    6. Om du vill ändra storlek för beskärningsramens alla sidor samtidigt håller du ett av de fyra hörnen intryckt. När cirklarna vid kanterna försvinner drar du inåt eller utåt i hörnet.
    7. Om du vill flytta beskärningsramen till en annan del av fotot håller du ramen intryckt och drar den till önskad plats.
    8. Tryck på Icn sony text input light enter.
    9. Du kan spara en kopia av det beskurna fotot genom att trycka på SPARA.

Använda specialeffekter på ett foto

1. Tryck på skärmen för att öppna verktygsfälten medan du visar ett foto och tryck sedan på Icn sony album edit.
    2. Välj Fotoredigerare, om du uppmanas till det.
    3. Tryck på Icn sony album edit colour adjustment eller Icn sony album edit exposure och välj ett alternativ.
    4. Redigera fotot efter önskemål och tryck sedan på SPARA.

Lägga till en fotoram i ett foto

1. Tryck på skärmen för att öppna verktygsfälten medan du visar ett foto och tryck sedan på Icn sony album edit.
    2. Välj Fotoredigerare, om du uppmanas till det.
    3. Tryck på Icn sony album add frame och välj ett alternativ.
    4. Spara en kopia av det redigerade fotot genom att trycka på SPARA.

Justera ljusinställningarna för ett foto

1. Tryck på skärmen för att öppna verktygsfälten medan du visar ett foto och tryck sedan på Icn sony album edit.
    2. Välj Fotoredigerare, om du uppmanas till det.
    3. Tryck på Icn sony album edit exposure och välj ett alternativ och redigera inställningarna efter behov.
    4. Spara en kopia av det redigerade fotot genom att trycka på SPARA.

Ställa in mättnadsnivån för färger i ett foto

1. Tryck på skärmen för att öppna verktygsfälten medan du visar ett foto och tryck sedan på Icn sony album edit.
    2. Välj Fotoredigerare, om du uppmanas till det.
    3. Tryck på Icn sony album edit colour adjustment och välj ett alternativ.
    4. Spara en kopia av det redigerade fotot genom att trycka på SPARA.