Använda datatrafik när du reser

När du är utanför ditt hemnätverk kan du behöva använda mobildata för att koppla upp dig mot Internet. I så fall behöver du aktivera dataroaming på enheten. Aktivering av dataroaming kan medföra extra kostnader. Du bör ta reda på gällande avgifter för dataöverföring före användningen.

Note

Om du använder en enhet med flera användare kan du behöva logga in som ägare, dvs som den primära användaren, för att kunna aktivera och inaktivera dataroaming.

Aktivera eller inaktivera dataroaming

1. Gå till Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
    2. Tryck på Inställningar > Mer > Mobila nätverk.
    3. Välj SIM-kort.
    4. Aktivera eller inaktivera funktionen genom att trycka på skjutreglaget Dataroaming.

Note

Du kan inte aktivera dataroaming när mobildatatrafiken är avstängd.