Enheten verkar inte laddas

Om batteriet är urladdat kan det ta upp till 30 minuter innan enheten reagerar på laddningen. Under den tiden kan skärmen vara helt svart och ingen laddningsikon visas. Observera även att det kan ta upp till fyra timmar för ett urladdat batteri att laddas fullt.

• Prova med dessa åtgärder för att ta reda på om problemet beror på laddaren:
      • Kontrollera att du använder en Sony-laddare som är avsedd för din enhet.

• Ladda din Xperia™-enhet med en vanlig Sony-laddare ansluten till ett vägguttag. Din Xperia™-enhet laddas långsammare om du använder en dator och en USB-kabel.

• Dra ut USB-kabeln från Xperia™-enheten och sätt i den igen i mikro-USB-porten på enheten. Se till att laddningskabeln är korrekt ansluten till mikro-USB-porten på enheten och att inga eventuella skyddsfodral är i vägen. Kontrollera att laddaren är korrekt ansluten till ett vägguttag med en fungerande strömkälla.

• Se till att laddningsporten är fri från ludd, damm och fukt. En blockerad port kan förhindra att USB-kontakten får ordentlig kontakt vilket påverkar laddningen. Se till att USB-porten är helt torr och ta försiktigt bort ludd eller damm med exempelvis en tandpetare i trä eller plast, eller en tandborste.

• Prova att ladda Xperia™-enheten genom att ansluta en annan USB-kabel till datorns USB-port. Om enheten börjar laddas kan det vara ett tecken på att laddaren är trasig. Byt till en Sony-laddare som är avsedd för din enhet.

• Stäng av enheten och starta den igen. Genom att göra det avslutas alla appar som körs och du frigör minne. Det kan ibland automatiskt lösa problemet.

• Du kan tvinga enheten att starta om eller stänga av om den hänger sig eller inte startar som den ska. Inga inställningar eller personliga data raderas vid en tvingad omstart.

Tvinga fram omstart eller avstängning av enheten

1. Håll ned knappen för volym upp och strömknappen i 6 sekunder.
      2. Enheten vibrerar en gång. Gör på följande sätt (beroende på om du vill tvinga fram omstart eller avstängning av enheten).
        • Om du vill tvinga fram omstart av enheten: Släpp knapparna. Enheten startas om.
        • Om du vill tvinga fram avstängning av enheten: Fortsätt att hålla in knapparna. Efter några sekunder vibrerar enheten tre gånger och stängs av.
      1. Tryck på strömknappen och håll den intryckt tills enheten vibrerar.
      2. Vänta en stund medan enheten startar.
    • Uppdatera enheten för att säkerställa att du har bästa prestanda och de senaste förbättringarna.

Läs mer om hur du uppdaterar och hittar den senaste programvaruversionen.
    • Använd programmet Xperia™ Companion och återställ enheten med en programvarureparation. Tänk på att alla data raderas från enheten när du utför en reparation av programvaran. Innehåll som du har sparat på ett externt SD-kort, t.ex. foton, videor och musik, raderas inte.

Säkerhetskopiera data med hjälp av en dator

1. Kontrollera att Xperia™ Companion är installerat på din PC eller Mac®.
      2. Anslut enheten till datorn med en USB-kabel.
      3. Dator: Starta Xperia™ Companion om det inte startas automatiskt. Efter en stund upptäcker datorn enheten.
      4. Välj Säkerhetskopiering på huvudskärmen.
      5. Följ anvisningarna på skärmen för säkerhetskopiering av data från enheten.

Säkerhetskopiera om möjligt alla personliga data innan en programreparation görs. Alla data i det interna minnet skrivs över vid en programreparation. Innehåll på ett externt SD-kort behålls.

1. Kontrollera att Xperia™ Companion är installerat på din PC eller Mac®.
      2. Starta Xperia™ Companion på datorn, men anslut inte Xperia™-enheten förrän du uppmanas att göra det i anvisningarna i fem steg i Xperia™ Companion-fönstret.
      3. Välj Reparation av programvara på datorskärmen.
      4. Installera programvaran och slutför reparationen genom att följa instruktionerna på skärmen.