Multimediemeddelandetjänsten fungerar inte

• Kontrollera att MMS (Multimedia Messaging Service) stöds av din nätverksoperatör och/eller prenumeration.

• Hämta inställningarna för Internet och MMS automatiskt.

Hämta inställningar för Internet och MMS

1. Tryck på Inställningar > Nätverk och internet > Internetinställningar .
      2. Tryck på ACCEPTERA . När inställningarna har hämtats visas i statusfältet och mobildatatrafik slås på automatiskt.

Kontrollera täckningen i mobilnätet eller för ‎Wi-Fi -nätverksanslutningen om inställningarna inte kan hämtas till enheten. Flytta dig till en öppen plats utan hinder eller ställ dig nära ett fönster och försök sedan igen.

• Du kan när som helst manuellt lägga till internet- och meddelandeinställningar på enheten. Om så behövs kontaktar du nätoperatören för mer information.

Lägga till Internet- och MMS-inställningar

1. Tryck på Inställningar > Nätverk och internet > Mobila nätverk .
      2. Om du har dubbla SIM-kort väljer du ett av dem.
      3. Tryck på Åtkomstpunktens namn (APN) > .
      4. Tryck på Namn och skriv in önskat namn. Tryck sedan på OK .
      5. Tryck på APN och ange namnet på åtkomstpunkten. Tryck sedan på OK .
      6. Ange övrig information. Om du inte vet vilken information som krävs kontaktar du din nätoperatör för mer information.
      7. Tryck på när du är klar och sedan på Spara .

• Kontrollera signalstyrkan i statusfältet och se till att enheten är ansluten till ett nät. Flytta dig till en öppen plats utan störande hinder eller ställ dig i närheten av ett fönster om signalstyrkan är svag eller saknas helt.

• Kontrollera om det finns ledigt minne på enheten. Frigör plats genom att ta bort meddelanden om minnet är fullt.

Visa minnesstatus

• Tryck på Inställningar > Lagring .

Ta bort ett meddelande

1. Tryck på .
      2. Tryck på konversationen som innehåller meddelandet du vill ta bort.
      3. Tryck länge på meddelandet du vill ta bort och tryck sedan på > Radera meddelande Ta bort .

Ta bort konversationer

1. Tryck på .
      2. Rör vid och håll kvar fingret på den konversation du vill ta bort.
      3. Tryck på eventuella andra konversationer du vill ta bort och tryck sedan på > Radera .

• Kontrollera att funktionen för automatisk hämtning av MMS-inställningar är aktiverad i meddelandeinställningarna.

Aktivera automatisk MMS-hämtning

1. Tryck på .
      2. Tryck på och sedan på Inställningar .
      3. Dra skjutreglaget bredvid Automatisk MMS-hämtning åt höger.

• Använd hela numret när du skickar ett meddelande. Använd ”+” i stället för ”00” när du anger landsnumret.

• Stäng av enheten och starta den igen. Genom att göra det avslutas alla appar som körs och du frigör minne. Det kan ibland automatiskt lösa problemet.

• Uppdatera enheten för att säkerställa att du har bästa prestanda och de senaste förbättringarna. Läs mer om hur du uppdaterar och hittar den senaste programvaruversionen.