Lagring och minne

Det finns flera olika typer av alternativ för minne och lagring på enheten:

• Internminnet används för att lagra hämtat och överfört innehåll samt personliga inställningar och data.
    • Du kan använda ett flyttbart minneskort om du vill få mer lagringsutrymme. Mediafiler kan flyttas till den här typen av minne för att frigöra internminne.
    • RAM-minnet (det dynamiska minnet) kan inte användas för lagring. RAM-minnet används för att hantera program som körs och operativsystemet.

Minneskort kan köpas separat.

Läs mer om användningen av minne på Android-enheter genom att hämta rapporten för din enhet bland supportdokumenten.

Förbättra enhetens minnesprestanda

Minnet i enheten kan lätt bli fullt vid normal användning. Om enheten börjar bli långsammare eller om appar plötsligt stängs bör du tänka på följande:

• Försök att alltid ha mer än 500 MB ledigt internminne.
    • Stäng appar som du inte använder.
    • Rensa cacheminnet för alla appar.
    • Avinstallera hämtade appar som du inte använder.
    • Flytta appar till minneskortet om internminnet är fullt.
    • Överför foton, videoklipp och musik från internminnet till minneskortet.
    • Om enheten inte kan läsa innehåll på minneskortet kan du behöva formatera det. Tänk på att allt innehåll på minneskortet raderas när du formaterar det.

Om du delar en enhet med flera användare måste du logga in som ägare, d.v.s. som den primära användaren, för att kunna utföra vissa åtgärder, t.ex. överföra data till minneskortet och formatera minneskortet.

Visa minnesstatus

• Tryck på Inställningar > Lagring.

Rensa cacheminnet för alla appar

1. Tryck på Inställningar > Lagring.
    2. Knacka på Andra appar och sedan på önskad app.
    3. Tryck på RENSA CACHEMINNE.

När du rensar cacheminnet förlorar du ingen viktig information och inte några inställningar.

Överföra mediefiler till minneskortet

1. Se till att det finns ett minneskort isatt i enheten.
    2. Tryck på Inställningar > Lagring > Överför data till SD-kortet.
    3. Markera filerna som du vill överföra till minneskortet.
    4. Tryck på Överför.

Stoppa program och tjänster från att köras

1. Tryck på Inställningar > Appar och aviseringar > Appinformation.
    2. Välj ett program eller en tjänst och tryck på FRAMTVINGA AVSLUTNING > OK.

Formatera minneskortet

1. Tryck på Inställningar > Lagring.
    2. Tryck på SD-kort > Menyikon och tryck sedan på Lagringsinställningar > Formatera > Radera och formatera.

Allt innehåll på minneskortet raderas när du formaterar det. Se till att du säkerhetskopierar alla data du vill spara. Säkerhetskopiera ditt innehåll genom att exempelvis kopiera det till en dator. Mer information finns i Hantera filer med en dator.

Smart Cleaner

Med Smart rensning kan du förbättra enhetens prestanda genom att automatiskt optimera lagring och minne beroende på hur ofta appen används.

Aktivera eller inaktivera Smart Cleaner

1. Tryck på Inställningar > Hjälp.
    2. Aktivera eller inaktivera funktionen genom att trycka på Smart rensning och sedan på skjutreglaget.

Du kan även ändra, kopiera eller ta bort filer manuellt med appen Filer .