Dela mobildataanslutningen

Du kan dela din mobildataanslutning med andra enheter på flera sätt.

• Internetdelning med USB: dela din mobildataanslutning med en enda dator med en USB-kabel.
    • Bärbar hotspot: dela din mobildataanslutning samtidigt med upp till 10 andra enheter, inklusive enheter som stöder WPS-teknik.
    • One touch-mobil hotspot: vidrör enheter för att börja dela mobilanslutningen via ‎Wi-Fi .

Dela dataanslutningen med en USB-kabel

1. Anslut enheten till en dator med den medföljande USB-kabeln.
    2. Tryck på Inställningar > Nätverk och internet > Internetdelning & mobil hotspot.
    3. Tryck på skjutreglaget USB-sammanlänkning och sedan på OK om du uppmanas till det. Ikon för USB-delning visas i statusfältet när du är ansluten.
    4. Tryck på reglaget USB-sammanlänkning eller koppla från USB-kabeln för att sluta dela dataanslutningen.

Du kan inte dela enhetens dataanslutning och SD-kort via en USB-kabel samtidigt.

Dela din mobilanslutning via en bärbar hotspot med One-touch

1. Se till att båda enheterna har NFC-funktionen påslagen och att båda skärmarna är aktiva.
    2. Tryck på Inställningar > Nätverk och internet > Internetdelning & mobil hotspot.
    3. Aktivera funktionen genom att trycka på skjutreglaget Mobil hotspot.
    4. Tryck på One touch-mobil hotspot. Håll ihop enheterna så att NFC-avkänningsområdena nuddar varandra och tryck sedan på ANSLUT.

Den här funktionen fungerar endast med enheter som också stöder NFC ‎Wi-Fi -internetdelning.

Använda enheten som en bärbar Wi-Fi-hotspot

1. Tryck på Inställningar > Nätverk och internet > Internetdelning & mobil hotspot.
    2. Tryck på Inställningar för mobil hotspot > Konfigurera hotspot.
    3. Ange Nätverksnamn.
    4. Tryck på fältet Säkerhet för att välja en säkerhetstyp. Skriv in ett lösenord om det behövs.
    5. Tryck på Spara.
    6. Tryck på Bakåtikon och på skjutreglaget Mobil hotspot för att aktivera funktionen.
    7. Bekräfta genom att trycka på OK om du uppmanas till det. Ikon för internetdelning visas i statusfältet när mobil ‎Wi-Fi -hotspot är aktiverat.
    8. Om du vill sluta dela dataanslutningen via ‎Wi-Fi inaktiverar du funktionen genom att trycka på skjutreglaget Mobil hotspot.

Tillåta att en ‎Wi-Fi Protected Setup-kompatibel enhet använder din mobildataanslutning

1. Kontrollera att enheten fungerar som mobil ‎Wi-Fi -hotspot.
    2. Tryck på Inställningar > Nätverk och internet > Internetdelning & mobil hotspot > Inställningar för mobil hotspot.
    3. Kontrollera under Konfigurera hotspot att din mobila hotspot är skyddad med ett lösenord.
    4. Tryck på WPS-tryckknapp och följ anvisningarna på skärmen. Alternativt kan du trycka på Menyikon > WPS-PIN och sedan ange den PIN-kod som visas på den ‎Wi-Fi Protected Setup-kompatibla enheten.

Ändra namn på eller säkra en mobil hotspot

1. Tryck på Inställningar > Nätverk och internet > Internetdelning & mobil hotspot.
    2. Tryck på Inställningar för mobil hotspot > Konfigurera hotspot.
    3. Ange Nätverksnamn.
    4. Tryck på fältet Säkerhet för att välja en säkerhetstyp.
    5. Skriv in ett lösenord om det behövs.
    6. Tryck på Spara.