Volym, vibrationer and ljud

Volym och vibrationer kan ändras med antingen volymknapparna eller genom att ändra en inställning. Ljud och toner kan endast ändras via en inställning.

De valda inställningarna för volym, vibrationer and ljud kan åsidosättas av programinställningar.

Volym och vibrationer

Med volymknappen kan du snabbt ändra volymerna för ringsignal, media eller alarm. Du kan dessutom ställa in att enheten ska vibrera Ikon för vibrerande ringsignal eller aktivera alternativet Stör ej Ikon för tystad ringsignal om du vill stänga av ljud och vibrationer. Mer information om Stör ej finns i Tysta enheten med Stör ej.

Volymen för ringsignal Ikon för ljud på påverkar inkommande samtal och aviseringar, medan volymen för media Ikon för mediavolym påverkar musik, videor, spel och annan media. Om du till exempel ändrar volymen när du tittar på en video, så ändras volymen för media. Volymen för alarm indikeras med Ikon för alarmavisering.

Ändra volymen

1. Tryck uppåt eller nedåt på volymknappen. Ringsignals- och aviseringsvolymen ändras.
    2. Om du vill ändra medie- eller alarmvolymer trycker du på Ikon för fler alternativ. Använd skjutreglagen för att justera volymerna.

Tryck på en volymikon om du snabbt vill slå på eller stänga av volymen.

Aktivera vibrations- eller Stör ej -läge

1. Håll volymknappen nedtryckt tills Ikon för vibrerande ringsignal visas för att aktivera vibrationsläget.
    2. Släpp volymknappen och tryck ned den igen om du vill aktivera Stör ej-läget.

Aktivera ljud med vibrationer för inkommande samtal

1. Tryck på Inställningar > Ljud.
    2. Aktivera funktionen genom att trycka på skjutreglaget Vibrera också vid samtal.

Ljud och toner

Ställa in ringsignal

1. Tryck på Inställningar > Ljud > Telefonens ringsignal.
    2. Välj ett alternativ från listan eller tryck på Ikon för att lägga till och välj en musikfil som är sparad på enheten.
    3. Bekräfta genom att trycka på KLAR.

Om du vill ställa in en viss ringsignal för en kontakt, se Lägga till och redigera kontakter.

Ställa in aviseringsljud

1. Tryck på Inställningar > Ljud > Aviseringsljud.
    2. Välj ett ljud i listan eller välj Ingen om du vill stänga av alla aviseringsljud och ställa in att aviseringar endast ska vibrera.
    3. Om du vill välja en musikfil som är sparad på enheten trycker du på Ikon för att lägga till.
    4. Bekräfta genom att trycka på KLAR.

Du kan ändra programinställningarna för att tillåta ett ljud från ett visst program även när aviseringsljudet är inställt på Ingen . Se Aviseringar.

Aktivera eller inaktivera andra ljud och toner

1. Tryck på Inställningar > Ljud > Avancerat.
    2. Aktivera eller inaktivera de olika ljuden och tonerna genom att trycka på skjutreglagen.