Läsa och skicka meddelanden

I programmet Meddelanden visas dina meddelanden som konversationer, vilket innebär att alla meddelanden till och från en viss person grupperas tillsammans.

Antalet tecken du kan skicka i ett textmeddelande varierar beroende på operatören och språket du använder. Maximal storlek för ett MMS, vilket inkluderar storleken på eventuella tillagda mediafiler, är också operatörsberoende. Kontakta nätoperatören om du vill ha mer information.

Översikt över meddelanden

Översikt över meddelanden

1 Gå tillbaka till listan med konversationer
    2 Ring upp meddelandets avsändare
    3 Visa fler alternativ
    4 Skickade och mottagna meddelanden
    5 Skicka ett färdigt meddelande
    6 Lägg till bifogade filer

Skapa och skicka ett meddelande

1. Tryck på Ikon för Meddelanden.
    2. Tryck på Ikon för nytt meddelande.
    3. Ange mottagarens namn eller telefonnummer och välj sedan bland förslagen som visas. Om mottagaren inte visas som en kontakt anger du mottagarens nummer manuellt.
    4. Om du vill skicka ett gruppmeddelande trycker du på Ikon för att lägga till mottagare för att lägga till fler mottagare.
    5. Om du har dubbla SIM-kort trycker du på Ikon för att välja SIM-kort för meddelanden för att välja vilket SIM-kort du vill använda.
    6. Skriv meddelandetexten. Om du vill lägga till en bifogad fil trycker du på Ikon för att lägga till och väljer önskat alternativ för bifogade filer.
    7. Tryck på Ikon för att skicka meddelande för att skicka meddelandet.

Om du avslutar ett meddelande innan det skickas, sparas det som ett utkast. Konversationen taggas med ordet Utkast .

Läsa ett mottaget meddelande

1. Tryck på Ikon för Meddelanden.
    2. Tryck på önskad konversation.
    3. Om meddelandet ännu inte har hämtats, tryck på den.

Alla mottagna meddelanden sparas som standard i enhetens minne.

Svara på ett meddelande

1. Tryck på Ikon för Meddelanden.
    2. Tryck på konversationen som innehåller meddelandet.
    3. Om du har dubbla SIM-kort trycker du på Ikon för att välja SIM-kort för meddelanden för att välja vilket SIM-kort du vill använda.
    4. Skriv in ditt svar och tryck på Ikon för att skicka meddelande.

Vidarebefordra ett meddelande

1. Tryck på Ikon för Meddelanden.
    2. Tryck på konversationen som innehåller meddelandet.
    3. Om du har dubbla SIM-kort trycker du på Ikon för att välja SIM-kort för meddelanden för att välja vilket SIM-kort du vill använda.
    4. Tryck och håll kvar fingret på meddelandet och tryck sedan på Ikon för att vidarebefordra meddelande.
    5. Välj en senaste kontakt i listan eller tryck på NYTT MEDDELANDE och ange mottagarens namn eller telefonnummer. Välj sedan bland förslagen som visas. Om mottagaren inte visas som en kontakt anger du mottagarens nummer manuellt.
    6. Redigera meddelandet om det behövs och tryck på Ikon för att skicka meddelande.

Spara en fil som ingår i ett mottaget meddelande

1. Tryck på Ikon för Meddelanden.
    2. Om meddelandet inte har hämtats, trycker du på den.
    3. Rör vid och håll kvar fingret på filen som du vill spara och välj sedan önskat alternativ.