Föremål i rörelse

När du tar foton eller spelar in video med föremål i rörelse är timingen viktig för ett bra resultat.

Objektspårning kan följa ett föremål i rörelse automatiskt.

När du spelar in video kan du använda SteadyShot™ för att motverka kamerarörelser och hålla bildramen stilla.

Fota föremål i rörelse

• Försök inte att följa föremålet. Hitta istället en plats där föremålet måste passera framför dig.
    • Du kan även prova att ändra exponeringen till en snabbare slutarhastighet eller ett högre ISO-tal för att frysa rörelsen.

Följa ett föremål

1. Tryck på Ikon för Inställningar när du använder huvudkameran.
    2. Tryck på Mer och tryck på skjutreglaget Objektspårning för att aktivera funktionen.
    3. Stäng inställningsmenyn. Inställningen sparas.
    4. Välj ett föremål att följa genom att trycka på det i sökaren.
    5. Tryck på kameraknappen eller slutarknappen för att ta ett foto.

Funktionen kan även användas för videoklipp.

Spela in stabil video

1. Dra på skärmen för att välja Ikon för videoinspelning när kameran används.
    2. Tryck på Ikon för Inställningar.
    3. Tryck på Mer och tryck på skjutreglaget SteadyShot™ för att aktivera funktionen.
    4. Stäng inställningsmenyn. Inställningen sparas.
    5. Tryck på kameraknappen eller slutarknappen för att spela in ett videoklipp.