Startskärmen

Startskärmen fungerar som utgångspunkt på enheten. Den motsvarar ungefär skrivbordet på en datorskärm. Antalet fönster på startskärmen representeras av en serie prickar i den nedre delen av startskärmen. Den markerade pricken visar vilket fönster som för närvarande visas.

Om Google Assistent är aktiverad visas startskärmsikonen som Ikon för assistent på i navigeringsfältet.

Översikt över startskärmen

Fönstertillägg på startskärmen

1 Välkommen till Xperia-widgeten – tryck för att öppna widgeten och välj en åtgärd, t.ex. att kopiera innehåll från din gamla enhet eller för att konfigurera Xperia-tjänster.
    2 Prickar – representerar antalet fönster på startskärmen.

Gå till startskärmen

• Tryck på Startikon.

Bläddra på startskärmen

Bläddra på startskärmen

Starskärmsfönster

Du kan lägga till nya fönster på startskärmen (upp till högst 20 fönster) och ta bort fönster. Du kan även ange vilket fönster du vill använda som huvudfönster på startskärmen.

Starskärmsfönster

Ställa in ett fönster som huvudfönster för startskärmen

1. Rör vid och håll kvar på ett tomt område på startskärmen tills enheten vibrerar.
    2. Snärta åt vänster eller höger i det fönster som du vill ange som huvudfönster för startskärmen och tryck sedan på Ikon för att ställa in startskärmsfönster.

När Google Feed är aktiverat är panelen längst till vänster reserverad för den här tjänsten och startskärmens huvudpanel kan inte ändras. För mer information, se Google Feed.

Lägga till ett fönster på startskärmen

1. Rör vid och håll kvar på ett tomt område på startskärmen tills enheten vibrerar.
    2. Om du vill bläddra i panelerna bläddrar du hela vägen åt höger eller vänster och trycker sedan på Ikon för att lägga till startskärmsfönster.

När Google Feed är aktiverat är panelen längst till vänster reserverad för den här tjänsten och det går inte att lägga till ytterligare paneler till vänster. För mer information, se Google Feed.

Ta bort ett fönster från startskärmen

1. Rör vid och håll kvar på ett tomt område på startskärmen tills enheten vibrerar.
    2. Bläddra till vänster eller höger tills du kommer till det fönster du vill ta bort och tryck sedan på Ikon för att ta bort startskärmsfönster längst upp till höger i fönstret.

Inställningar på startskärmen

Du kan använda genvägen Inställningar för att anpassa vissa grundläggande inställningar på startskärmen. Till exempel kan du anpassa storleken på ikonerna på startskärmen.

Avinstallera eller inaktivera ett program på startskärmen

Om du inaktiverar en förinstallerad app raderas alla data, men du kan aktivera appen igen från Inställningar > Appar och aviseringar > Appinformation . Endast hämtade program kan avinstalleras helt.

1. Tryck på och håll ned det program du vill inaktivera eller avinstallera. Om det kan inaktiveras eller avinstalleras visas Ikon för att avinstallera program.
    2. Tryck på Ikon för att avinstallera program > Inaktivera om appen var förinstallerad på enheten eller Ikon för att avinstallera program > OK om appen hämtats och du vill avinstallera den.

Justera storleken på skärmens stödlinjer

1. Rör vid och håll kvar på ett tomt område på startskärmen tills enheten vibrerar.
    2. Tryck på Rutnät och välj sedan en storlek.
    3. Tryck på ANVÄND.

Justera ikonernas storlek på startskärmen

1. Rör vid och håll kvar ett område på startskärmen tills enheten vibrerar och tryck sedan på Ikon för inställningar på startskärmen.
    2. Tryck på Ikonstorlek och välj ett alternativ.