Programinställningar

Vissa appar begär åtkomstbehörighet när du börjar använda dem. Du kan tillåta eller neka åtkomstbehörighet enskilt för varje app, antingen från inställningsmenyn eller från dialogrutan för bekräftelse av åtkomstbehörighet. Kraven för behörighet beror på appens utformning.

Tillåta eller neka behörigheter

Du kan välja om du vill tillåta eller neka behörigheter när dialogrutan visas. Om du har använt en annan Android-version tidigare, kommer de flesta apparna redan ha tilldelats de nödvändiga behörigheterna.

Tillåta en behörighet

• För att tillåta en behörighet trycker du på Tillåt. Om du vill kan du markera kryssrutan Fråga inte igen.

För att neka en behörighet

• För att neka en behörighet, tryck till på Neka när dialogrutan visas.

Vissa program kan fortfarande användas även om du har nekat behörighet.

Viktiga behörigheter

Vissa behörigheter är obligatoriska för att apparna ska fungera som avsett. I sådana fall visas en dialogruta.

Konfigurera program

1. Tryck på Inställningar > Appar och aviseringar.
    2. Välj ett konfigurationsalternativ, exempelvis Appinformation, och välj sedan ett program du vill konfigurera.

Tillåta viktiga behörigheter

1. Tryck på Inställningar > Appar och aviseringar > Appens behörigheter.
    2. Välj ett alternativ och tryck sedan på relevant skjutreglage för att justera behörigheterna.

Tillåta eller neka automatiska programuppdateringar

Om funktionen för automatisk uppdatering aktiveras, så uppdateras dina program utan att du tillfrågas. Det kan medföra att du inte märker att stora mängder data hämtas. För att undvika potentiellt höga kostnader för dataöverföring kan du inaktivera automatiska uppdateringar eller endast aktivera dem via ‎Wi-Fi -anslutning. Funktionen för automatisk uppdatering behöver inaktiveras i både Play Store™ och What's New (där detta finns) för att undvika automatisk uppdatering av program.

Aktivera eller inaktivera automatiska uppdateringar för alla program i Play Butik

1. Tryck på Ikon för Play Butik.
    2. Tryck på Ikon för alternativ och sedan på Inställningar > Uppdatera program automatiskt.
    3. Välj önskat alternativ.

Aktivera eller inaktivera automatiska uppdateringar för alla program i What’s New

1. Tryck på Ikon för What’s New.
    2. Tryck på Ikon för alternativ och sedan på Inställningar > Uppdatera program automatiskt.
    3. Välj önskat alternativ.

Länka appar

Enheten kan bestämma vilken app som ska hantera en viss webblänk som standard. Det betyder att om länken är inställd behöver du inte välja en app varje gång du öppnar en länk. Du kan ändra standardapp när som helst.

Hantera applänkar från inställningsmenyn

1. Tryck på Inställningar > Appar och aviseringar.
    2. Tryck på Avancerat > Standardappar > Länköppning.
    3. Välj en app och justera inställningarna efter önskemål.