Jag kan inte låsa upp skärmen

Om du glömmer PIN-koden, lösenordet eller mönstret till skärmlåset kan du återställa Xperia™-enheten med antingen appen Hitta min enhet från Google™ eller datorprogrammet Xperia™ Companion. Läs om kraven och resultaten för de olika alternativen nedan och välj den metod som passar dig bäst.

• Återställ din Xperia™-enhet med Hitta min enhet.
      • Krav: Den här återställningsmetoden kräver att enheten är påslagen, har Internetåtkomst och att Hitta min enhet är aktiverat i enheten. Ett Google™-konto måste vara registrerat i enheten och du behöver känna till kontots användarnamn och lösenord. Du behöver även tillgång till en dator eller mobil enhet med Internetanslutning.

• Resultat: Alla användardata i enhetens internminne raderas, inklusive hämtade appar, foton och enhetsinställningar. Om du inte tar ut SD-kortet innan du återställer enheten raderas i de flesta fall användardata på kortet.

Återställa enheten med Hitta min enhet

Om du använder din Xperia™-enhet i en företagsmiljö kan IT-avdelningen ha tillämpat kryptering på SD-kortet. I så fall raderas innehållet på SD-kortet eller görs oläsbart när du utför en återställning, även om kortet tas ut innan.

1. Stäng av Xperia™-enheten och ta ut SD-kortet för att undvika att användardata tas bort från kortet.
        2. Slå på enheten och säkerställ att du har en aktiv Wi-Fi- eller mobildataanslutning.
        3. Öppna inloggningssidan för Hitta min enhet på en dator eller i en mobil webbläsare.
        4. Logga in på det Google™-konto som är registrerat i enheten.
        5. Välj Radera och följ anvisningarna på skärmen. Tänk på att alla användardata i enhetens internminne raderas med den här åtgärden.
        6. När innehållet har fjärraderats kan du konfigurera enheten igen med Google™-kontot och ett nytt skärmlås.

• Återställ din Xperia™-enhet med funktionen Reparation av programvara i datorprogrammet Xperia™ Companion.
      • Krav: Den här metoden kräver att du har tillgång till en dator med en aktiv Internetanslutning. Du behöver en USB-kabel för att ansluta enheten till datorn, och enheten måste vara laddad till minst 80 %.

• Resultat: Alla användardata i enhetens internminne raderas, inklusive hämtade appar, foton och enhetsinställningar. Innehåll på SD-kortet raderas inte.

Reparera enhetens programvara med Xperia™ Companion

Säkerhetskopiera om möjligt alla personliga data innan en programreparation görs. Alla data i det interna minnet skrivs över vid en programreparation. Innehåll på ett externt SD-kort behålls.

1. Se till att du kan användarnamnet och lösenordet till ditt Google™-konto. Du kan behöva ange säkerhetsinställningarna, beroende på dina specifika inställningar, när du vill starta om enheten efter programvarureparationen.
        2. Kontrollera att Xperia™ Companion är installerat på din PC eller Mac®.
        3. Starta Xperia™ Companion på datorn, men anslut inte Xperia™-enheten förrän du uppmanas att göra det i anvisningarna i fem steg i Xperia™ Companion-fönstret.
        4. Välj Reparation av programvara på datorskärmen.
        5. Installera programvaran och slutför reparationen genom att följa instruktionerna på skärmen.