Äntligen här!

Vi presenterar Android™ Oreo

Äntligen här!

Android 8.0 Oreo har sinnrika nya funktioner och förbättringar som gör enheten snabbare, smidigare och sparar ännu mer batterikraft än tidigare. Säkerheten har stärkts med Google Play Protect™, en tjänst som regelbundet kontrollerar om enhet och appar är utsatta för säkerhetsrisker, och meddelar dig om något påträffas. Och inte nog med det – Sony har gjort LDAC™-avkodaren för högupplöst ljud via Bluetooth® tillgänglig för alla enheter med Android.

Läs vidare för att få veta mer om oemotståndliga nya Android Oreo!

Äntligen här!
    Äntligen här!

Aviseringar du lägger märke till

Android Oreo-programvaran innehåller flera nya aviseringsfunktioner. Det kan till exempel visas ett litet färgat emblem eller prick bredvid en eller flera av dina appar. Det här är en ny typ av emblem, utan någon siffra, som signalerar att du har olästa aviseringar. Precis som tidigare kan du helt enkelt svepa nedåt från skärmens överkant om du vill se och läsa vad som är nytt. Du kan även senarelägga aviseringen genom att varsamt svepa åt vänster eller höger och trycka på timerikonen, så visas den igen senare.

En klar förbättring är att aviseringar nu ordnas i fördefinierade kategorier, beroende på appen. Det innebär att du kan välja vilka typer av aviseringar du vill få (eller inte få) för en viss app. Om du till exempel pendlar med bil vill du förmodligen få trafikmeddelanden från Google Maps™, men eftersom du inte åker buss eller tåg vill du inte få kollektivtrafikmeddelanden från samma app. Om du ändrar dig senare kan du aktivera eller inaktivera olika kategorier i inställningarna för appen.

Genvägar för smidigare användning

Genvägar för smidigare användning

Genom att uppgradera din enhet till Android Oreo får du den senaste versionen av appen för Xperia-startskärmen, så att du inte bara kan inaktivera eller avinstallera appar genom att trycka länge på appikonen, utan även öppna en meny med snabbåtgärder. Om du till exempel trycker länge på kalenderappen, så kan du välja att ställa in en ny händelse eller påminnelse. Du kan även trycka på en liten ikon för att öppna Programinformation, där du kan ställa in eller ändra aviseringar och behörigheter, såväl som inaktivera eller avinstallera appen.

E-postadress, telefonnummer eller adress?

E-postadress, telefonnummer eller adress?

Om du markerar en text eller ett nummer identifierar Android Oreo omedelbart om markeringen är en adress, ett telefonnummer, ett namn eller en plats. I menyn som öppnas kan du även välja att öppna Google Maps, telefonappen eller din e-postklient beroende på vilken typ av text eller nummer du har markerat.

Tips! Besök supportforumet för Xperia™ om du vill läsa mer om bild-i-bild-läget.

Tips! Besök supportforumet för Xperia™ om du vill läsa mer om bild-i-bild-läget.

Fortsätta titta med bild-i-bild

Säg att du deltar i ett Google Duo™-videosamtal och plötsligt vill göra en anteckning i Google Keep™ eller lägga till en händelse i kalendern. Inga problem! För appar som stöds, till exempel Google Duo, kan du använda bild-i-bild-läget om du vill fortsätta göra det du gör i ett minimerat fönster som kan flyttas runt på skärmen, medan du utför andra uppgifter i enheten. Du kan se vilka appar som har stöd för funktionen genom att öppna Inställningar och använda förstoringsglaset för att söka efter bild-i-bild.

Tips! Besök supportforumet för Xperia™ om du vill läsa mer om bild-i-bild-läget.
    Obs! Kameraappen ingår inte i Android-systemet, men kommer att uppdateras för valda Xperia™-enheter med Android Oreo.

Obs! Kameraappen ingår inte i Android-systemet, men kommer att uppdateras för valda Xperia™-enheter med Android Oreo.

Säg omelett!

På tal om videor. Som Xperia™-användare älskar du förmodligen din kamera, och snart kommer du att gilla den ännu mer! Det manuella läget ger enastående kreativ kontroll eftersom du själv kan ändra autofokus, slutarhastighet, ljuskänslighet, exponeringsvärde och vitbalans. En fantastisk funktion vid dåliga ljusförhållanden eller motljus. Och om du experimenterar med dessa värden, men vill återgå till de ursprungliga inställningarna? Lätt som en plätt! Tryck bara på Återställ, så kan du utgå från de förinställda värdena igen.

Säg omelett!

Obs! Kameraappen ingår inte i Android-systemet, men kommer att uppdateras för valda Xperia™-enheter med Android Oreo.

Klara, färdiga, gå!

Klara, färdiga, gå!

Snart kommer du märka att inställningsmenyn har fått ett rejält ansiktslyft. Olika typer av inställningar har ordnats på ett mer strukturerat sätt och det finns flera nya avsnitt. Men oroa dig inte, du hittar allt du behöver på ett kick! Om du har svårt att hitta en viss inställning kan du alltid söka efter den genom att trycka på förstoringsglaset överst på inställningsmenyn.

Njut nu av din Xperia™ och glöm inte att fortsätta utforska vår nya programvara, Android 8.0!

Klara, färdiga, gå!

Tillgängligheten för programuppdateringar beror på enhet, land och/eller operatör. Observera att oavsett Android-version så kan vissa funktioner och viss funktionalitet variera beroende på enhet.

Om du vill visa aktuell programvaruversion, uppdateringar och kommande programversioner går du till programvarusidan på Sony Mobiles supportwebbplats.