Fler kamerainställningar

Geotaggning

Du kan spara dina foton och videoklipp med platsen där de togs eller spelades in. Detta kallas geotaggning. Alternativet att geotagga dina foton och videoklipp kräver ett trådlöst nätverk och att GPS-funktionen är aktiverad.

Aktivera geotaggning

1. Tryck på Ikon för Inställningar när du använder kameran.
    2. Tryck på Mer och tryck på skjutreglaget Spara plats för att aktivera funktionen. Inställningen sparas.

Statusikoner för geotaggning

Ikon för hämtad GPS

Den geografiska positionen är sparad.

Ikon för GPS på

Den geografiska positionen hittas inte.

Stödlinjer

Med Rutnät kan du använda ”tredjedelsregeln” och placera viktiga föremål längs stödlinjerna eller där de korsas. Dina foton och videoklipp blir intressantare om du inte alltid har motivet i mitten av ramen.

Aktivera eller inaktivera stödlinjer

1. Tryck på Ikon för Inställningar när du använder kameran.
    2. Aktivera eller inaktivera genom att trycka på Mer och sedan använda skjutreglaget Rutnät. Inställningen sparas.

Inställningar för att förhandsgranska foton

Du kan välja att förhandsgranska foton direkt när du tar dem.

Aktivera eller inaktivera förhandsgranskning

1. Tryck på Ikon för Inställningar när du använder kameran.
    2. Tryck på Mer > Autoförhandsgranska foto och välj ett alternativ. Inställningen sparas.

Förhandsgranska inställningar

När du tagit ett foto visas en förhandsvisning i det nedre högra hörnet av skärmen i tre sekunder innan det sparas.

Endast främre kameran

När du tagit ett foto med den främre kameran visas en förhandsvisning i det nedre högra hörnet av skärmen i tre sekunder innan det sparas.

Av

Ingen förhandsgranskning visas. Fotot sparas direkt.

Olika sätt att använda volymknappen

Du kan ändra hur volymknappen används.

Ändra hur volymknappen används

1. Tryck på Ikon för Inställningar när du använder kameran.
    2. Tryck på Mer > Volymknapp för och välj ett alternativ. Inställningen sparas.

Inställningar för volymknappen

Zoom

Använd volymknappen för att zooma in eller ut.

Volym

Volymknappen är inaktiverad för kameran.

Slutare

Använd volymknappen som slutarknapp för foton och videoklipp.

Ljud

När Ljud aktiveras hörs ett ljud när du tar ett foto eller när du börjar eller sluta spela in ett videoklipp. Om du använder självutlösaren hörs dessutom flera pipljud som markerar nedräkningen.

Aktivera eller inaktivera ljud

1. Tryck på Ikon för Inställningar när du använder kameran.
    2. Aktivera eller inaktivera genom att trycka på Mer och sedan använda skjutreglaget Ljud. Inställningen sparas.