Använda kameraappar

Använd kameraappar för att öka kreativiteten och modifiera dina foton och videoklipp, och dela dem med vänner. Du kan skapa virtuella motiv, panoramafoton med mera.

Läs mer om våra kameraappar på sidan om foto- och videoappar.

Skapande med kameraappar

AR-effekt

AR-effekt är en app för förstärkt verklighet som låter dig tillämpa fantastiska världar på dina foton eller videoklipp. Du kan lägga till uttryckssymboler, pappersdockor, dinosaurier med mera.

Ta ett foto eller spela in video med en AR-effekt

1. Dra på skärmen för att välja Ikon för meny med kameraprogram när kameran används.
  2. Tryck på Ikon för AR-effekter och välj ett motiv.
  3. Tryck på kameraknappen eller slutarknappen för att ta ett foto eller spela in ett videoklipp.

Panorama

Med appen Panorama kan du ta vidvinkelfoton och panoramafoton.

Ta ett panoramafoto

1. Dra på skärmen för att välja Ikon för meny med kameraprogram när kameran används.
  2. Tryck på Ikon för Sweep Panorama.
  3. Tryck på kameraknappen eller slutarknappen.
  4. Flytta kameran sakta och stadigt i rörelseriktningen som indikeras på skärmen.

Kreativ effekt

Med appen Kreativ effekt kan du förinställa effekter och färgfilter innan du tar ett foto eller spelar in video.

Ta ett foto eller spela in video med en kreativ effekt

1. Dra på skärmen för att välja Ikon för meny med kameraprogram när kameran används.
  2. Tryck på Ikon för kreativa effekter.
  3. Svep för att bläddra bland filter eller tryck på ett filter för att förhandsvisa effekten.
  4. Tryck på Ikon för att använda kreativ effekt om du vill använda filtret och återgå till kameraskärmen.
  5. Tryck på kameraknappen eller slutarknappen för att ta ett foto eller spela in ett videoklipp.
  6. Tryck på Ikon för att byta filter om du vill byta filter.

Sound Photo

Med appen Sound Photo kan du spela in ett bakgrundsljud och ta ett foto samtidigt.

Spela in ett bakgrundsljud med ett foto

1. Dra på skärmen för att välja Ikon för meny med kameraprogram när kameran används.
  2. Tryck på Ikon för ljudfoto.
  3. Tryck på kameraknappen eller slutarknappen för att börja spela in och ta ett foto. Inspelningen stoppas automatiskt.

Timeshift burst

Kameran tar en sekvens på 61 foton under två sekunder – en sekund innan och efter att du trycker på kameraknappen på skärmen.

Använda Timeshift burst

1. Dra på skärmen för att välja Ikon för meny med kameraprogram när kameran används.
  2. Tryck på Ikon för tidseffekt.
  3. Tryck på kameraknappen eller slutarknappen för att ta fotona. De foton som har tagits visas i miniatyrvyn.
  4. Bläddra bland miniatyrerna och välj det foto du vill spara. Tryck sedan på Ikon för att spara video i slow motion.