Överföra kontakter

Det finns flera sätt att överföra kontakter till din nya enhet. Du kan synka kontakter från ett onlinekonto eller importera kontakter direkt från en annan enhet.

Om du synkar kontakterna på din gamla enhet med ett onlinekonto så kan du överföra kontakterna till din nya enhet med det kontot.

Du kan även kopiera kontakter till ett minneskort, använda Bluetooth-teknik eller spara kontakter på ett SIM-kort. Mer specifik information om att överföra kontakter från din gamla enhet hittar du i motsvarande användarhandbok.

Mer information om hur du väljer en överföringsmetod finns i supportdokumenten.

Överföra kontakter med ett onlinekonto

Om du synkar kontakterna på din gamla enhet eller din dator med ett onlinekonto, till exempel Google Sync™ eller Microsoft® Exchange ActiveSync®, kan du överföra kontakterna till din nya enhet med det kontot.

Slå på eller stänga av automatisk datasynkronisering

1. Tryck på Ikon för Kontakter.
  2. Tryck på Ikon för alternativ och sedan på Inställningar.
  3. Aktivera eller inaktivera funktionen genom att trycka på Konton och sedan på skjutreglaget Synkronisera data automatiskt.
  4. Tryck på OK.

Du måste vara inloggad på det aktuella synkroniseringskontot för att kunna synkronisera dina kontakter med det.

Andra metoder att överföra kontakter

Det finns flera andra sätt att överföra kontakter från din gamla enhet till din nya enhet. Du kan till exempel kopiera kontakter till ett minneskort eller använda Bluetooth-teknik. Mer specifik information om att överföra kontakter från din gamla enhet hittar du i motsvarande användarhandbok.

Importera kontakter från ett minneskort

1. Tryck på Ikon för Kontakter.
  2. Tryck på Ikon för alternativ och sedan på Inställningar > Importera > SD-kort eller internminne (.vcf-fil).
  3. Välj var du vill lagra kontakterna.
  4. Tryck på Ikon för alternativ och välj sedan SD-kort.
  5. Välj de filer du vill importera genom att trycka på dem.

Importera kontakter med Bluetooth-teknik

1. Kontrollera att Bluetooth-funktionen är aktiverad och att enheten är inställd så att den är synlig.
  2. När du meddelas om en inkommande fil till enheten drar du statusfältet nedåt och trycker till på aviseringen för att acceptera filöverföringen.
  3. Tryck på Godkänn för att starta filöverföringen.
  4. Dra statusfältet nedåt. Tryck på aviseringen när överföringen har slutförts.
  5. Tryck på den mottagna filen och välj var du vill lagra kontakterna.

Importera kontakter från ett SIM-kort

1. Tryck på Ikon för Kontakter .
  2. Tryck på Ikon för alternativ och sedan på Inställningar > Importera.
  3. Om du har ett SIM-kort trycker du på Importera från SIM-kort. Om du har dubbla SIM-kort väljer du ett av dem.
  4. Välj var du vill lagra kontakterna.
  5. Välj kontakter att importera och tryck sedan på Importera.