Skärmlås

När skärmen är låst behöver du låsa upp den med en svepning eller med ditt grafiska lösenord, PIN-kod, lösenord. Initialt är skärmen oskyddad och kan låsas upp med en svepning, men det rekommenderas att du skyddar enheten med ett mer säkert skärmlås.

Säkerhetsnivån för alla låstyper anges nedan i ordning från svagaste till starkaste:
  • Svep – inget skydd, men du kommer snabbt åt startskärmen.
  • Mönster – rita ett enkelt mönster med fingret för att låsa upp enheten.
  • PIN-kod – ange en numerisk PIN-kod med minst fyra siffror för att låsa upp enheten.
  • Lösenord – ange ett alfanumeriskt lösenord för att låsa upp enheten.

Om du vill konfigurera aviseringarna på låsskärmen, se Aviseringar.

Skapa eller ändra ett skärmlås

Det är mycket viktigt att du kommer ihåg det grafiska lösenordet, PIN-koden eller lösenordet för skärmlåset. Om du glömmer den informationen är det inte säkert att det går att återställa viktiga data som kontakter och meddelanden. Se felsökningstips .

1. Tryck på Inställningar > Låsskärm och säkerhet > Skärmlås.
  2. Om du ombeds att göra det bekräftar du det aktuella skärmlåset.
  3. Välj ett alternativ och följ anvisningarna på skärmen.
  4. När ett säkert skärmlås används kan du ställa in att skärmen ska låsas med strömknappen, ställa in skärmlåsets aktiveringstid och skapa ett skärmlåsmeddelande genom att trycka på Ikon för Inställningar.

Om du använder ett Microsoft Exchange ActiveSync-konto (EAS) kan EAS-säkerhetsinställningarna begränsa vilken typ av låsskärm du kan använda, till exempel endast PIN-kod eller lösenord. Kontakta nätverksadministratören för att kontrollera gällande policyer för nätverkssäkerhet.