Navigera i program

Du kan navigera mellan program med hjälp av navigeringsknapparna och fönstret med de senast använda programmen, där du enkelt kan växla mellan alla nyligen använda program. Navigeringsknapparna är bakåtknappen, startsideknappen och knappen Senaste apparna. Du kan även ha två appar öppna på skärmen samtidigt genom att använda skärmdelningsläget, förutsatt att apparna har stöd för flera fönster. Vissa program stängs när du trycker på startsideknappen Startikon för att avsluta, medan andra program kan fortsätta att köras i bakgrunden eller pausas. Om ett program pausas eller körs i bakgrunden kan du fortsätta där du slutade nästa gång du öppnar programmet.

Navigera i program – översikt

Senast använda program

1 Rensa alla – stäng alla nyligen använda appar
2 Fönster för senast använda appar – öppna en nyligen använd app
3 Knappen Senaste apparna – öppna fönstret över de senast använda apparna och fältet med favoriter
4 Startknappen – avsluta en app och gå tillbaka till startskärmen
5 Bakåtknapp – gå tillbaka till föregående skärm i en app eller stäng appen

Öppna fönstret för nyligen använda program

• Tryck på Ikon för senaste program .

Snabbt växla mellan nyligen använda appar

• Tryck snabbt två gånger på Ikon för senaste program.

Stänga alla nyligen använda appar

• Tryck på Ikon för senaste program och sedan på RENSA ALLA.

Öppna en meny i ett program

• Tryck på Menyikon eller Ikon för alternativ medan du använder programmet.

En meny är inte tillgänglig i alla program.

Skärmdelningsläge

I skärmdelningsläget kan du visa två appar på en gång, om du till exempel vill se din inkorg och en webbläsare samtidigt.

Översikt över skärmdelning

Delad skärm

1 App 1
2 Gräns för skärmdelning – dra om du vill ändra storlek på fönstren
3 App 2
4 Knapp för skärmdelning – välj en nyligen använd app
5 Startsideknapp – återgå till startskärmen
6 Bakåtknapp – gå tillbaka till föregående skärm i en app eller stäng appen

Alla appar har inte stöd för skärmdelningsläge.

Använda skärmdelningsläge

1. Se till att de två appar du vill använda i skärmdelningsläget är öppna och körs i bakgrunden.
  2. Öppna den app du vill använda i skärmdelningsläget och tryck sedan på och håll ned Ikon för senaste program . Appen tilldelas den första delen av den delade skärmen.
  3. Välj den andra önskade appen i miniatyrlistan.
  4. Om du vill ändra storlek på fönstren i skärmdelningsläget drar du i skärmdelningsgränsen i mitten.
  5. Om du vill avsluta skärmdelningsläget trycker du på och håller ned Ikon för skärmdelning medan skärmdelningsfönstren visas.

Användning med en hand

Du kan aktivera läget för användning med en hand om du vill använda enheten med en hand.

Aktivera eller inaktivera användning med en hand

1. Tryck på Inställningar > Enhandsåtgärder.
  2. Aktivera eller inaktivera funktionen genom att trycka på skjutreglaget Ändra skärmstorlek.
  3. Tryck på Startikon och dra sedan tummen från det högra hörnet till skärmens mitt.

Tryck på skjutreglaget Optimerade appar för att anpassa alternativen för användning med en hand.

Justera skärmens position

1. Om du vill flytta skärmen åt vänster eller höger trycker du på Ikon för vänsterpil eller Ikon för högerpil.
  2. Om du vill flytta skärmen uppåt eller nedåt drar du i de horisontella ränderna vid den storleksändrade skärmens kant.
  3. Om du vill ändra storlek på skärmen drar du i de tre diagonala ränderna vid den storleksändrade skärmens kant.

Om du vill återgå till helskärm trycker du på Ikon för att återställa skärmstorlek.