account arrowhead-down arrowhead-up mobile-menu search sm-bold-x x-skinny-rounded x-skinny arrowhead-right social-facebook social-googleplus social-instagram social-linkedin social-pinterest social-qzone social-renren social-tencent social-twitter social-vkontakt social-weibo social-youku social-youtube
Close
Hjälp oss att förbättra webbplatsen
Svara på några korta frågor för att utvärdera ditt besök.

Flera användarkonton

Din enhet stöder flera användarkonton så att olika användare kan logga in på och använda enheten separat. Flera användarkonton är praktiskt om du delar samma enhet med andra eller om du lånar ut din enhet till någon annan ett tag. Användaren som konfigurerar enheten första gången blir enhetens ägare. Endast ägaren kan hantera kontona för andra användare. Förutom ägarkontot finns det två olika typer av konton:

  • Vanlig användare: Den här kontotypen passar för någon som ofta använder din enhet.
  • Gästanvändare: Använd alternativet för gästkonto för någon som bara behöver använda din enhet tillfälligt.

Vissa funktioner är endast tillgängliga för ägaren. Exempelvis kan endast ägaren tillåta hämtningar från andra källor än Google Play™.

Om du lägger till konton för vanliga användare kan olika användare ha olika startskärmar, skrivbordsunderlägg och allmänna inställningar. Användarna har också separat åtkomst till program och minneslagring för filer, t.ex. musik och foton. Du kan lägga till upp till sju konton för vanliga användare på enheten.

Lägga till ett konto för vanliga användare

  1. Se till att du är inloggad som ägare, det vill säga den användare som konfigurerade enheten första gången.
  2. Tryck på Inställningar > Användare och konton > Användare > Lägg till användare.
  3. Tryck på OK. Det nya kontot skapas.
  4. Tryck på Konfigurera nu. Skärmen låses och en ikon som representerar den nytillagda användaren visas i övre högra hörnet.
  5. Lås upp skärmen genom att svepa uppåt.
  6. Följ instruktionerna på skärmen för att konfigurera kontot för användaren.

Du kan även lägga till ett reguljärt användarkonto från statusfältet på valfri skärm. Dra statusfältet helt nedåt, tryck på användarikonen och tryck sedan på Lägg till användare .

Ta bort ett konto för vanliga användare från enheten

  1. Se till att du är inloggad som ägare.
  2. Tryck på Inställningar > Användare och konton > Användare.
  3. Tryck på Ikon för Inställningar bredvid namnet på den användare du vill radera och tryck sedan på Ta bort användare > RADERA.

Om någon bara vill använda din enhet tillfälligt kan du aktivera ett gästkonto för användaren. I gästläge startar enheten som ett nyinstallerat system, med endast de förinstallerade apparna. När din gäst är klar med din enhet kan du rensa sessionen så att nästa gäst kan börja med ett rent system. Gästanvändarkontot är förinstallerat och kan inte tas bort.

Aktivera gästanvändarkontot

  1. Se till att du är inloggad som ägare, det vill säga den användare som konfigurerade enheten första gången.
  2. Dra statusfältet nedåt med två fingrar och tryck på Ikon för att växla mellan användare.
  3. Tryck på Lägg till gäst.

Rensa data från gästsessioner

  1. Kontrollera att du är inloggad på gästkontot.
  2. Tryck på Inställningar > Användare och konton > Användare.
  3. Tryck på Ta bort gäst.
  4. Tryck på Ta bort.

Du kan även rensa gästsessionen i statusfältet på alla skärmar så länge du är inloggad på gästkontot. Dra bara statusfältet nedåt med två fingrar, tryck på användarikonen och sedan på Ta bort gäst .

Växla mellan olika användarkonton

  1. Du tar fram listan med användare genom att dra statusfältet nedåt med två fingrar och sedan trycka på Ikon för att växla mellan användare.
  2. Tryck på ikonen för det användarkonto du vill byta till. Låsskärmen för det användarkontot visas.

När du växlar till gästkontot trycker du på Börja om om du vill rensa den föregående sessionen eller på Ja, fortsätt om du vill fortsätta med den föregående sessionen.

Det finns tre typer av inställningar på enheter med flera användare:
  • Inställningar som kan ändras av alla användare och som påverkar alla användare. Exempel på den här typen av inställningar är språk, ‎Wi-Fi , flygplansläge, NFC och Bluetooth®.
  • Inställningar som bara påverkar ett enskilt användarkonto. Exempel på den här typen av inställningar är automatisk datasynkronisering, skärmlås, olika konton som läggs till och bakgrund.
  • Inställningar som bara ägaren ser och som påverkar alla användare, t.ex. VPN-inställningar.
Var den här informationen användbar?
Ja Nej
Dina synpunkter uppskattas verkligen!
Varför var den här informationen inte användbar?
Skicka in
Tack, vi uppskattar dina synpunkter!
Hitta din produkt
Find
Öppna Inställningar > Om telefonen/surfplattan > Modellnummer i din Xperia™-enhet.
Find
Öppna Inställningar > Om telefonen/surfplattan > Modellnummer i din Xperia™-enhet.