Genvägar för smidigare användning

Du kan komma åt genvägar direkt från dina programikoner för att avinstallera hämtade program eller visa fler snabbalternativ. Du kan till exempel trycka länge på kalenderikonen om du vill skapa en ny händelse eller ställa in en påminnelse. Alla program har en genväg till Programinformation, där du kan justera aviseringsinställningar och behörigheter. Du öppnar Programinformation genom att trycka på .

Använda genvägar för smidigare användning

1. Tryck länge på önskad programikon på start- eller programskärmen.
  2. Välj något av alternativen som visas. Du kan till exempel trycka på om du vill visa programinformation eller på om du vill inaktivera eller avinstallera programmet.

Om ikonen inte visas trycker du på för fler alternativ.

Avinstallera eller inaktivera ett program på programskärmen

Om ett program kan avinstalleras eller inaktiveras beror på programmet och om det är förinstallerat i enheten eller har hämtats till den. Hämtade program kan avinstalleras. Förinstallerade program kan inte avinstalleras, utan endast inaktiveras förutsatt att programmet har stöd för detta. Om du inaktiverar ett förinstallerat program kan du aktivera det igen under Inställningar > Appar och aviseringar > Info om appen .

1. Tryck på och håll ned det program du vill avinstallera eller inaktivera.
  2. Tryck på > OK om du vill ta bort ett program eller på INAKTIVERA om du vill inaktivera det.

Om ikonen inte visas trycker du på för fler alternativ.