Upplösning och minne

Antalet foton och videoklipp du kan lagra beror på vilken upplösning eller vilket MP-värde (megapixelvärde) som används och hur långa dina videoklipp är.

Högupplösta foton och videoklipp upptar mer minne, så tänk på att en lägre upplösning kan vara lämplig för vardaglig användning.

Kontrollera minnesstatusen då och då. När minnet är fullt kan du överföra foton och videoklipp till en annan lagringsenhet för att frigöra minne. Se Underhåll med en dator.

Välj om foton och videoklipp ska lagras i enhetens internminne eller på ett SD-kort med alternativet Datalagring på menyn med kamerainställningar.

Ändra upplösning

1. Tryck på när du använder kameran.
  2. Tryck på Upplösning eller Video-upplösning.
  3. Välj upplösning och stäng inställningsmenyn. Inställningen sparas för det valda kameraläget.

Upplösningen kan ställas in separat för varje kameraläge.

Fotoupplösningar

Huvudkamera:

23MP

5520×4140 (4:3)

Upplösning på 23 megapixel med bildformatet 4:3. Lämpligt för foton som du vill visa på icke-bredbildsskärm eller skriva ut med hög upplösning.

20MP

5984×3366 (16:9)

Upplösning på 20 megapixel med bildformatet 16:9. Lämpligt för foton som du vill visa på bredbildsskärm.

8MP

3264×2448 (4:3)

Upplösning på 8 megapixel med bildformatet 4:3. Lämpligt för foton som du vill visa på icke-bredbildsskärm eller skriva ut med hög upplösning.

8MP

3840×2160 (16:9)

Upplösning på 8 megapixel med bildformatet 16:9. Lämpligt för foton som du vill visa på bredbildsskärm.

3MP

2048×1536 (4:3)

Upplösning på 3 megapixel med bildformatet 4:3. Lämpligt för foton som du vill visa på icke-bredbildsskärm eller skriva ut med hög upplösning. Inställningen kan bara göras i kameraläget Manuellt.

2MP

1920×1080 (16:9)

Upplösning på 2 megapixel med bildformatet 16:9. Lämpligt för foton som du vill visa på bredbildsskärm. Inställningen kan bara göras i kameraläget Manuellt.

Främre kamera:

13MP

4160×3120 (4:3). Upplösning på 13 megapixel med bildformatet 4:3. Lämpligt för foton som du vill visa på icke-bredbildsskärm eller skriva ut med hög upplösning.

10MP

4192×2358 (16:9). Upplösning på 10 megapixel med bildformatet 16:9. Lämpligt för foton som du vill visa på bredbildsskärm.

Videoupplösningar

HD avser High Definition, medan fps avser bildrutor per sekund. Fler bildrutor per sekund ger jämnare video, men filstorleken blir större. Bildformatet är förhållandet mellan bredd och höjd, där bredden anges med den första siffran.

Huvudkamera:

Full HD (30 bps)

1920×1080 (16:9). Full HD-format med 30 fps och bildformatet 16:9.

Full HD (60 bps)

1920×1080 (16:9). Full HD-format med 60 fps och bildformatet 16:9.

HD

1280×720 (16:9). HD-format med bildformatet 16:9.

VGA

640×480 (4:3). VGA-format (Video Graphics Array) med bildformatet 4:3.

Främre kamera:

Full HD

1920×1080 (16:9). Full HD-format med bildformatet 16:9.

HD

1280×720 (16:9). HD-format med bildformatet 16:9.

VGA

640×480 (4:3). VGA-format (Video Graphics Array) med bildformatet 4:3.