Läsa och skicka meddelanden

Meddelandeprogrammet visar dina meddelanden som konversationer, vilket innebär att alla meddelanden till och från en viss person grupperas tillsammans.

Antalet tecken du kan skicka i ett textmeddelande varierar beroende på operatören och språket du använder. Maximal storlek för ett MMS, vilket inkluderar storleken på eventuella tillagda mediafiler, är också operatörsberoende. Kontakta nätoperatören om du vill ha mer information.

Översikt över meddelanden

Översikt över meddelanden

1 Gå tillbaka till listan med konversationer
    2 Ring upp meddelandets avsändare
    3 Visa fler alternativ
    4 Skickade och mottagna meddelanden
    5 Skicka ett färdigt meddelande
    6 Lägg till bifogade filer

Skapa och skicka ett meddelande

1. Tryck på .
    2. Tryck på .
    3. Ange mottagarens namn eller telefonnummer och välj sedan bland förslagen som visas. Om mottagaren inte visas som en kontakt anger du mottagarens nummer manuellt.
    4. Om du vill skicka ett gruppmeddelande trycker du på för att lägga till fler mottagare.
    5. Skriv meddelandetexten.
    6. Om du vill lägga till en bifogad fil väljer du alternativ för bifogade filer.
    7. Tryck på för att skicka meddelandet. Om du har dubbla SIM-kort trycker du på en av knapparna beroende på vilket SIM-kort du vill använda.

Om du avslutar ett meddelande innan det skickas, sparas det som ett utkast. Konversationen taggas med ordet Utkast .

Läsa ett mottaget meddelande

1. Tryck på .
    2. Tryck på önskad konversation.
    3. Om meddelandet ännu inte har hämtats, tryck på den.

Alla mottagna meddelanden sparas som standard i enhetens minne.

Svara på ett meddelande

1. Tryck på .
    2. Tryck på konversationen som innehåller meddelandet.
    3. Skriv ditt svar och tryck på . Om du har dubbla SIM-kort trycker du på en av knapparna beroende på vilket SIM-kort du vill använda.

Vidarebefordra ett meddelande

1. Tryck på .
    2. Tryck på konversationen som innehåller meddelandet.
    3. Peka och håll kvar fingret på meddelandet och tryck på Vidarebefordra meddelande.
    4. Välj en senaste kontakt i listan eller tryck på och ange mottagarens namn eller telefonnummer. Välj sedan bland förslagen som visas. Om mottagaren inte visas som en kontakt anger du mottagarens nummer manuellt.
    5. Redigera meddelandet om det behövs och tryck på . Om du har dubbla SIM-kort trycker du på en av knapparna beroende på vilket SIM-kort du vill använda.

Spara en fil som ingår i ett mottaget meddelande

1. Tryck på .
    2. Om meddelandet inte har hämtats än trycker du på det.
    3. Om du vill spara en ljudfil trycker du på och håller ned filen du vill spara och väljer sedan önskat alternativ.
    4. Om du vill spara en bild trycker du två gånger på filen du vill spara, trycker på och väljer sedan önskat alternativ.