Aviseringar

Aviseringar informerar dig om händelser som nya meddelanden och kalenderaviseringar samt om pågående aktiviteter som filhämtningar. Aviseringarna visas här:
  • i statusfältet
  • på aviseringspanelen
  • på låsskärmen
  • med appikonen

Öppna eller stänga aviseringspanelen

Öppna och stänga aviseringspanelen
  1. Om du vill öppna aviseringspanelen drar du statusfältet nedåt eller dubbelklickar på det.
  2. Om du vill stänga aviseringspanelen drar eller snärtar du panelen uppåt.

När du har öppnat aviseringspanelen kan du öppna snabbinställningspanelen genom att dra statusfältet nedåt igen.

Agera på en avisering på meddelandepanelen

• Tryck till på aviseringen.

Du kan svara direkt på chatt- eller e-postmeddelanden på meddelandepanelen.

Ignorera en avisering på aviseringspanelen

• Svep aviseringen åt vänster eller höger.

Alla aviseringar kan inte avvisas.

Om du vill senarelägga en avisering drar du långsamt aviseringen åt sidan och trycker på . Aviseringar kan senareläggas 15, 30 eller 60 minuter eller 2 timmar.

Expandera en avisering på aviseringspanelen

• Tryck på för att expandera och visa mer information om aviseringen utan att öppna appen.

Det går inte att expandera alla aviseringar.

Ta bort alla aviseringar från aviseringspanelen

• Tryck på RENSA ALLA.

Om det finns en lång lista med aviseringar bläddrar du ned till knappen RENSA ALLA .

Agera på en avisering från låsskärmen

• Dubbeltryck på aviseringen.

Stänga en avisering på låsskärmen

• Svep aviseringen åt vänster eller höger.

Expandera en avisering på låsskärmen

• Dra aviseringen nedåt.

Det går inte att expandera alla aviseringar.

Alternativ för aviseringar på låsskärmen

Visa inga aviseringar alls
Inga aviseringar visas på låsskärmen.
Visa allt aviseringsinnehåll
Visa alla aviseringar på låsskärmen. När den här inställningen är aktiverad visas allt innehåll (även inkommande e-postmeddelanden och chattmeddelanden) på låsskärmen om du inte anger att vissa appar är Dölj känsligt innehåll på inställningsmenyn Aviseringar .
Dölj känsligt aviseringsinnehåll
Den här inställningen är bara tillgänglig om du har ställt in en PIN-kod, ett lösenord eller ett mönster som skärmlås. Innehåll har dolts visas på låsskärmen i samband med känsliga aviseringar. Du får till exempel en avisering för ett inkommande e-postmeddelande eller en chatt, men innehållet visas inte på låsskärmen.

Välja vilka aviseringar som ska visas på låsskärmen

1. Tryck på Inställningar > Appar och aviseringar > Konfigurera aviseringar.
  2. Tryck på På låsskärmen.
  3. Välj ett alternativ.

Du kan behålla aviseringar på låsskärmen tills du sveper för att stänga dem. Om du vill aktivera funktionen trycker du på skjutreglaget Behåll aviseringar på låsskärmen under Konfigurera aviseringar .

Ställa in aviseringsnivån för en app

Tillåt aviseringspunkt
Visa aviseringspunkter.
Tillåt ljud
Tillåt alla aviseringar från den valda appen.
På låsskärmen
Visa eller dölj allt aviseringsinnehåll på låsskärmen.
Endast avbrott för prioriterade
Ta endast emot aviseringar från det här programmet även när Stör ej-läget är inställt på Prioritet.

Du kan ställa in aviseringskanaler för att kategorisera aviseringsnivåer. Tryck länge på en avisering om du vill ändra aviseringskategorierna.

Ställa in aviseringsnivån för en app

1. Tryck på Inställningar > Appar och aviseringar > Info om appen.
  2. Välj önskad app och tryck sedan på Appaviseringar.
  3. Tryck på skjutreglagen för att justera aviseringsinställningarna efter behov.

Aviseringslampa

Aviseringslampan informerar dig om batteristatus och vissa andra händelser. En blinkande vit lampa innebär exempelvis att det finns ett nytt meddelande eller ett obesvarat samtal. Aviseringslampan är aktiverad som standard men kan inaktiveras manuellt.

Lysdiod för aviseringar

När aviseringslampan är inaktiverad lyser den bara vid varningar om batteristatus, till exempel om batterinivån sjunker under 15 procent.

Aktivera eller inaktivera aviseringslampan

1. Tryck på Inställningar > Appar och aviseringar > Konfigurera aviseringar.
  2. Aktivera eller inaktivera funktionen genom att trycka på skjutreglaget bredvid Blinkande ljus.