Använda datatrafik när du reser

När du reser utanför ditt hemmobilnät kan du behöva komma åt Internet via mobildatatrafik. I så fall måste du aktivera dataroaming på enheten. Du bör ta reda på gällande dataöverföringsavgifter före användningen.

Note

Om du använder en enhet med flera användare kan du behöva logga in som ägare, d.v.s. som den primära användaren, för att kunna aktivera och inaktivera dataroaming.

Aktivera dataanslutningar och roaming

1. Gå till Startskärm och tryck på Icn sony and app tray tablet.
  2. Leta upp och tryck på Inställningar > Mer > Mobila nätverk.
  3. Dra skjutreglaget bredvid Dataroaming åt höger.

Note

Du kan inte aktivera dataroaming när mobildataanslutningen är avstängd.